Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php5 na serwerze subtech
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Lejto
Mam serwer w firmy subtech mają php5 lecz w po wywyołaniu funkcji phpinfo(); pokazane jest że wersja to 4.4.7.
Jak już kiedyś napisałem do firmy subtech to powiedzieli że muszę przy skryptach php5 dać zorszerzenie .php5 o czym oczywiście wiedziałem i jak tak zrobię www.strona.subtech.pl/plik.php5 to wywala mi taki komunikat:

Kod
Not Found
The requested URL /cgi-sys/php5/plik.php5 was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

A na serwerze nie ma w ogóle takich katalogów: /cgi-sys/php5/

nie wiecie o co chodzi?
może w pliku .htaccess coś zmienić próbowaniem już ale i tak błędy
webdice
Spróbuj a .htaccess dodać

Kod
AddHandler x-httpd-php5 .php
Lejto
robiłem juz tak i nie działa w ogóle strona się nie odpala tylko pokazuje się okienko do zapisu laugh.gif
webdice
Można zgadywać, ale to nie ma sensu. Napisz najlepiej do administratora.
Lejto
pisałem ale nic 2 dni nie odpisują!
jeśli jest tu jakiś przedstawiciel firmy subtech proszę o odpowiedź
misiek08
Nie jestem przedstawicielem, ale może spróbuj 5 usunąć. Na innych hostach jest obsługa PHP5 na rozszerzeniu .php
Deusx
Może register_global na 1 ustaw ?
Lejto
misiek08 .php nic nie daje wywala błędy funkcji php5?
Deusx gdzie na serwerze na znaleźć plik php.ini??
bim2
A próbowałeś dać na ftpku .php5 a wywołać normalnie przez .php w url? Mi tak działało na jakimś serwerze (nie pytajcie jakim, nie pamiętam) ^^
Cysiaczek
@Deusx - a co ma ta dyrektywa do omawianego problemu? ehhh

Moim zdaniem, to po prostu tam nie ma php5, a Ciebie robią w wała. Powinno być pod .php lub .php5 i tyle - nic więcej nie trzeba kombinować, a jak trzeba, to znaczy, że czas zmienić hosting.

Pozdrawiam.

--edit

Tak mi się jeszcze nasunęło... a zmianiałeś nazwę pliku na nazwa.php5, czy tylko wpisałeś nazwa.php5 w przeglądarce? Bo komunikat, który otrzymujesz (404) świadczy o tym, że tego pliku po prostu nie ma.
Lejto
na serwerze miałem plik: plik.php5 i w przeglądarce też wpisuje plik.php5
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.