Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Html][js][mysql][pHp] Klikniecia limit
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Wredny
Witam mam skrypt... ktora tworzy 4 linki w danym miejscu na stronie
  1. <map name="1">
  2. <area href="{link1}" shape="rect" coords="31, 1, 124, 36">
  3. <area href="{link2}" shape="rect" coords="35, 71, 115, 108">
  4. <area href="{link3}" shape="rect" coords="93, 36, 145, 71">
  5. <area href="{link4}" shape="rect" coords="13, 37, 61, 71">
  6. <area shape="default" nohref>
  7. </map>

jak zrobic z mysql ze dany user ma 100 klikniec ( w te 4 linki ma 100klikniec) i potem nie moze klikac? ( mysql, i tabele user i tak dalej zrobiłem )
no_face
Jezeli po kliknieciu w link strona jest przeladowywana to wystarczy dopisac fragment kodu odpowiadajacy za zliczanie owych klikniec. W bazie umieszczac zawsze aktualna wartosc.
Wredny
tak jest odswierzana .... potrzebne mi jakies podpowiedz nie gotowy kod ....
no_face
Wprowadz w linku jakas zmienna po ktorej rozpoznasz klikniecie. Pozniej tylko zliczanie.
marcio
nie wiem czy tak mozna robic ale jakby tak wysylac cookie i za kazdym nowym kliknieciem dodawac 1 wartosc i kiedy ta bedzie rowna 100 to linkow juz nie bedzie??
no_face
Pomysl z pewnoscia odpada, ze wzgledu na mozliwosc wylaczenia obslugi cookie przez usera.

Nie wiem co robi strona do ktorej prowadzi link, ale mozesz umiescic w linku np moj_adres.pl/mapa.php?klik=1 a w skrypcie sprawdzac zmienna klik i w czasie gdy ma ona wartosc 1 dodawac do licznika i zapisywac w bazie.
Wredny
jest to Gra mmorG via www i po kliknieciu postac porusza sie w 4 strony swiata linki wylodaja tak
index.php?x=150&y=350 wtedy postac z kordow 100x i 350y przesywa sie na 150x i 350y.
jakies pomysły?
marcio
nie roumiem czemu ale teraz wszyscy mowia ze ludzie moga miec wylaczone js albo obsluge cookie domyslnie jest to wlaczone i 98% ludzi tego nie wylacza wiec wiesz mysle ze jesli da rade to to z cookie jest najlatwiejsze i poco obciazac na nowo baze nastepnym zapytaniem questionmark.gifquestionmark.gif
Wredny
ja to najcetniej bym zrobil w mysqlbo serwer mam duzy ( dedykowany ) i raczej nie zrobi mi to ruznicy ale nie wiem jak.... po prostu jak zliczyc te klikniecia dodac je do siebie i zrobic limit na to.... moze zrobić tak ze jak kliknie 100 razy to linki sie blokują ? tylko jak?

//sry za brak liter bo klawiatura zalana i niekture nie dzialaja.....
no_face
@marcio - wg Twojego pomyslu 2% lubi bedzie moglo oszukiwac.

Z mojego doswiadczenia to co 3-4 user ma wylaczone cookie

@Wredny

Biorac pod uwage to co napisales, mozesz zliczac klikniecia sprawdzajac przemieszczenie sie gracza. Jezeli istnieja zmienne $_GET['x'] i $_GET['y'] i maja one wartosc rozniaca sie od aktualnych koordow gracza, to znaczy, ze gracz wykonal ruch. Teraz tylko zliczac takie posuniecia i masz rozwiazanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.