Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][dbg]Problem z instalacją
Forum PHP.pl > Forum > PHP
qqrq
Witam

Niby prosta sprawa - chcę zainstalować rozszerzenie DBG do PHP-a, ale za chiny nie mogę, wstyd się przyznać...

A było to tak:

1. Ściągnąłem sobie najnowszą wersję skompilowanego dla Win DBG-a, rozpakowałem.
2. Z katalogu z DLL-ami wziąłem php-dbg.dll5.1 (zgodnie z moją wersją), zmieniłem nazwę na php-dbg.dll i wrzuciłem do katalogów php/ext i windows/system32 (Win XP).
3. W pliku php.ini dopisałem tak:

Tam gdzie są rozszerzenia:

Cytat
extension=php_dbg.dll

Tam gdzie są opcje konfiguracyjne rozszerzeń:

Cytat
[debugger]
debugger.enable_session_cookie=On
debugger.enabled=On
debugger.JIT_enabled=On
debugger.JIT_host=clienthost
debugger.JIT_level=3
debugger.JIT_port=7869
debugger.profiler_enabled=On
debugger.session_nocache=On
debugger.timeout_seconds=300

4. Restart Apache-a, phpinfo() i nic...

Ma ktoś jakiś pomysł? Może jakiś link?

Pozdr.
dzesi
Dopisz do c:\windows\php.ini extension=php_dbg.dll , może to pomoże .Kiedys mi pomogło ale nie wiem czy w tym przypadku ci cos da , a apache ani php nie wypluwa zadnych błedów ?
qqrq
Cytat(dzesi @ 28.09.2007, 11:09:03 ) *
c:\windows\php.ini extension=php_dbg.dll , może to pomoże .Kiedys mi pomogło ale nie wiem czy w tym przypadku ci cos da , a apache ani php nie wypluwa zadnych błedów ?

Czy ja po chińsku piszę? Przeczytaj dokładnie mojego posta - już pisałem, że to zrobiłem.
Żadnych byków nie ma. Kiedyś kiedyś (kiedy dopiero zaczynałem z PHP) miałem podobny problem z MySQL-em, ale wtedy to zapomniałem o wrzuceniu DLL-a do system32. Teraz na 100 tam jest. Może trzeba jakoś zmienić właściwości tego DLL-a? (zgadywanka)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.