Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wamp kontra Webserver
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
serw
Witam.
Tak jak w temacie, który jest lepszy server questionmark.gif
atomek4
Nie wiem może już na to trafiłeś, na tej stronie dostępne jest porównanie kilku pakietów WAMP.
Może to ci pomoże dokonać wyboru. Mi osobiście wydaje się, że każdy ma swój ulubiony pakiet, którego używa i będzie ciężko z jednoznaczną oceną. Wiadomo, że w ostateczności można sobie wszystko samemu zainstalować i też będzie działało. A gdy robi się coś poważniejszego to i tak (najczęściej) korzysta się z firmy hostingowej.
yaro
Ja polecam WAMP'a, tylko dla tego że nie ma problemów w PEARem. Wcześniej korzystałem z XAMPPa, tez niezły pakiet, ale właśnie coś zepsute jest z PEARem. Nie chciało mi sie bawić i naprawiać i zainstalowałem WAMP'a tongue.gif

Co do Webservera, to nie będę się wypowiadał, bo nie korzystałem.

Jedynie stwierdze że WAMP jest całkiem dobrym pakietem.
slepiec
jeśli porównywać XAMP i WebServ to ja wolę WebServ'a. Od jakiegoś czasu go używam. Mnie bawi w webservie no-ip już dograne, a co mnie w nim denerwuje ? czasem przy niewyłączaniu się wiesza, ale to mały problem. Działa dobrze. WAMP'a nie miałem przyjemności wykorzystać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.