Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Drukowanie z drukarki fiskalnej
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bartmag
Mam pytanie czy ktoś z forum zajmował się lub wie jak ugryźć temat wydruku paragonu na drukarkę fiskalną z poziomu przeglądarki? Czy borykał się ktoś z podobnym problemem? Nie wiem czy potrzebne są jakieś OCX do IE ew. jakieś inne "pozaskryptowe" rozwiązania. Potrzebuję takiego rozwiązania, ponieważ muszę wykonać aplikację on-line posiadającą taką funkcjonalność i nie jestem pewien czy zleceniodawcy dać odpowiedź że się "da" czy że raczej to jest niemożliwe w zakresie tej technologii. Założenie jest takie, że drukarka jest podłączona pod serwer na którym postawiona jest aplikacja, a sprzedawcy mogą realizować paragony z kilku stanowisk.

Przyznam szczerze, że nigdy nie robiłem czegoś takiego i nie wiem czy to jest realne. Jeśli tak, to jakie rozwiązania przyjęliście aby taką funkcjonalność osiągnąć ?
NuLL
Najlatwiej jest kiedy drukarka jest podpieta tam gdzie wykonuje skrypt bo puszczasz via shell() i tyle. Sam mysle o ugryzieniu tego tematu w najblizszym czasie - ale nie ukrywam ze nie jest to latwe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.