Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Symulator meczy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jawka7
Witam!
Jak sie domyslacie pracuje nad menagerem pilkarskim i prosze was o pomoc w sparawie zrobienia jakiegos symulatora meczy moze to byc tylko zarys ja jakos nie moge nic sam skleic. zawodnicy maja 8 skili (szybkosc stale fragmenty sila strzalu celnosc podan, bramkarz,obronca,pomocnik,skrzydlowy,napastnik) noi kazdy skil ma wartosc od 1 do 15. Za kazdą pomoc z gory dziekuje!
Moli
Moze dodawaj te skile kazdego z zawodnikow ktorzy graja w danym meczu, patrz ktora druzyna ma wieceji na tym opieraj wynik meczu.
jawka7
ale mi chodzi o troche bardziej dokladne obliczanie wynikow, kartek za przewinienia, ewentualnie kontuzji itp. mam niby juz jakies wyobrazenie tego no ale jak stworzyc zeby ten symulator podawal wynik w okreslonym czasie pewnie bede musial bawic sie na dacie ale mozecie mi doradzic jakis lepszy sposob bo mi sie wydaje ze taki zwykly symulator to troche za latwe a ja chcialbym stworzyc cos bardziej zaawansowanego. mozecie mi cos doradzic??

wiekszosc gierki mam juz zrobione ale chce ja dopracowac tak zeby bylo bez zadnych ustrerek i zeby wygladalo to naprawde jakos normalnie. moze znalal bysie przy okazji ktos kto zna sie na grafice noi wie cos tez o programowaniu z checia bym stworzyl jakis team bo powoli zaczynam odczuwac ze sam nie wyrabiam a jak sie zaczenie szkola to juz wogule nia ma o czym gadac.
mike
Przenoszę z Programowania obiektowe na PHP.
Luke_Star
do nadawania kartek polecam rand() ktory obliczy czy ma byc kartka czy moze nie i potem rand ktory gosc ma dostac, mozesz uwzglednic np ze kartke czesciej dostanie gosciu z duza szybkoscia i duza sila strzalu, a takze napastnik. co do wyniku meczów dla kazdego skila mozesz ustawic wagi, przez co bedziesz wiedzial co sie bardziej liczy a aplikacja zrobi sie bardziej "realistyczna" winksmiley.jpg
jawka7
no tak tylko ze chcialbym zrobi bardziej zawansoway symulator nad ktorym zamierzam troche posiedziec zeby to wygladalo bardziej realiztycznie
VegA
można by zrobić symulator albo tak jak jest to w większości Managerów (relacja - sam tekst) narazie można by od tego zacząć a z czasem ulepszyć ją w realistyczne mecze. może nawet 2D albo i 3D. Oczywiście wszystko zrobić w technologi flash. pozdro

jawka mozesz dac gg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.