Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Miniaturki plików SWF
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fredzio90
otóż mam problemik, otóż robię moduł a'la maxior, i do tego robie miniaturki filmów ( pobierane z serwera na którym znajduje się film, innego sposobu nie znalazłem ) i doszedłem do tego jak można robić miniaturki gier online questionmark.gif tego nie jestem w stanie pojąć jak maxior pobiera miniaturkę z danej gry....

znalazłem program do genrowania ale to jest tylko program.. i jest to Virtual basic... i zawartość pliku jest taka:
  1. <?php
  2. ' This example converts SWF file into JPG
  3.  
  4. Set SWFToImage = CreateObject("SWFToImage.SWFToImageObject")
  5.  
  6. SWFToImage.InitLibrary "demo", "demo"
  7.  
  8. SWFToImage.InputSWFFileName = "sample.swf"
  9. SWFToImage.ImageOutputType = 1 ' set output image type to Jpeg (0 = BMP, 1 = JPG, 2 = GIF)
  10. SWFToImage.Execute 
  11. SWFToImage.SaveToFile "sample.jpg"
  12. ?>

niestety nie moge znaleść takiego skryptu, a maxior nie udosteponia swoich rozwiązań.....
legorek
Chyba Visiual Basic.

Nie ma gotowej funkcji w php która by to robiła.

Potrzebujesz ffmpeg. Odpalasz go na serwerze używając exec" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Po szczegóły z jakimi parametrami wywyołać ffmeg odsyłam tu. Na pewno bedziesz musiał się trocszkę pobawić.
fredzio90
a czy mógłbyś mi powiedzieć ( podać
) jak te FFMPEG zainstakiwać na localhoscie ( Windows ) i program do postawiania serwera to VertrigoServ...

PS, sotosuje się do artukułu: http://bukox.pl/
Cysiaczek
Zasady forum Przedszkole - złamane - zamykam, gdy otrzymam (lub inny moderator) na PW propozycję poprawnego tematu - otworzę.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.