Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wewnętrzny numer IP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
noid
jak pobrać wewnętrzny numer IP jakiejs osoby ktora wchodzina strone??
FiDO
Co masz na mysli przez wewnetrzny IP?
Jesli IP wewnetrzne w sieci LAN to nie jest to mozliwe, gdyz informacja o tym IP w ogole nie wychodza poza obszar tej sieci, wiec z zewnatrz ich nie pobierzesz.
noid
na piwko.pl przy dodawaniu konta jest pokazany numer IP sieci i wewnetrzny, wiec mozna

http://ww2.piwko.pl/zakladam.php
ryży
Jesteś w sieci wewnętrznej, wyjście na świat umożliwia zapewne jakiś proxy albo serwer/router z NATem. I jesli on dostarcza informacji o kliencie (proxy z reguły dostarcza, NAT nie powinien i z reguły tego nie robi) - szukaj ich w zmiennych $_SERVER['CLIENT_IP'] lub $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'].
b3
Cytat
Co masz na mysli przez wewnetrzny IP?
Jesli IP wewnetrzne w sieci LAN to nie jest to mozliwe, gdyz informacja o tym IP w ogole nie wychodza poza obszar tej sieci, wiec z zewnatrz ich nie pobierzesz.

mylisz sie..

wychodzi ip wew. [z sieci lan] !

jezeli pozwala na to proxy, proxy mamy kilka anonimowosci jego, a wiec jezeli proxy mamy levelu od 1-2 to proxy nie przepuszcza ajpeka wew., proxy od 3 do 5, przepuszcza... moral z tego ze proxy levelu jest najbezpieczniejsze dla uzytkownikow:> i jest ich najmniej [otwartych na ludzi z zewnatrz..], najwiecej jest proxy levelu 3... smile.gif

btw: wejdz na google i wpisz: "prxjdg.cgi", znajdziesz tam adresy z tzw. ProxyJudge, czyli skrypt ktory sprawdza anonimowosc na podstawie:) hedersuf..

sprawdzic mozesz wew. ajpi.. najczesciej:

[php:1:64e6af0c88]<?php
/*
Pamietaj o GetENV, bo ta funkcja sprawdza poprawnosc zmiennej!
*/
print getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
?>
?>[/php:1:64e6af0c88]
FiDO
Cytat
mylisz sie..

wychodzi ip wew. [z sieci lan] !

jezeli pozwala na to proxy, proxy mamy kilka anonimowosci jego, a wiec jezeli proxy mamy levelu od 1-2 to proxy nie przepuszcza ajpeka wew., proxy od 3 do 5, przepuszcza... moral z tego ze proxy levelu jest najbezpieczniejsze dla uzytkownikow:> i jest ich najmniej [otwartych na ludzi z zewnatrz..], najwiecej jest proxy levelu 3... smile.gif

Ale ja mowilem o sytuacji kiedy net jest "udostepniany" przez NAT (raczej wiekszosc przypadkow) a nie proxy... wtedy ip wewnetrzne dochodzi tylko do routera, na ktorym adresy sa NAT'owane.
Cytat
na piwko.pl przy dodawaniu konta jest pokazany numer IP sieci i wewnetrzny, wiec mozna

Przykro mi, ale jestem za NAT'em i podaje mi tylko zewnetrzny IP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.