Cytat
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate) in ... database.php. on line 489
Pozwoliłem sobie na skócenie, w miejscu ... była podana ścieżka dostępu do pliku database.php
Moja interwencja u dostawcy hostingo skończyła sie otrzymaniem takiej informacji:
Cytat
Pana skrypt przekroczył limit pamięci. Limity są dosyć wysokie, więc prawdopodobnie jest to problem związany ze skryptem. Proszę zajrzeć do pliku wskazanego w komunikacie błędu.
Tak wiec szukająć wspomnianej linijki kodu posłużyłem sie Notatnikiem SP i znalazłem sam wiersz 489:
<?php if ($key) { ?>
myślę, ze to jednak jest za mało i zacytuje tu większy fragment kodu z zaznaczeniem wspomnianego wiersza 489:
<?php } /** * Load a list of database objects * @param string The field name of a primary key * @return array If <var>key</var> is empty as sequential list of returned records. * If <var>key</var> is not empty then the returned array is indexed by the value * the database key. Returns <var>null</var> if the query fails. */ function loadObjectList( $key='' ) { if (!($cur = $this->query())) { return null; } // wiersz 489 // if ($key) { $array[$row->$key] = $row; } else { $array[] = $row; } } return $array; } /** * @return The first row of the query. */ ?>
Mam do Państwa prośbę o wskazanie, co powinienem w tym kodzie zmienić, aby pobyć się komunikatu błedu?