Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql][html] Wyświetlamie szczegółów po kliknięciu na link
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
puz219
Witam.

Tworzę stronę opartą na bazie danych mysql. Otóż ma to być kolekcja filmów. I teraz tak, mam stronę główną napisaną w html. Jest to tabela podzielona na dwie kolumny i każda z tych kolumn jest ramka lokalną (iframe). Do jednej ramki wczytuję listę filmów pobieraną z bazy danych mysql (segregowanych po tytule filmu) - poprzez plik phi (pokaz_listę.php). Teraz chciałbym, żeby te tytuły filmu były jednocześnie odnośnikami do szczegółowych informacji o filmie, które wyświetlały by się w drugiej ramce.
Zrobiłem już plik film.php, który będzie mi wyświetlał te szczegóły, tylko nie wiem w jaki sposób te informacje mają być przekazane z jednego pliku do drugiego i jak zrobić tak, by ten plik film.php wyświetlał tylko dane jednego filmu.

Bardzo proszę o pomoc.
kossa
ramek już się nie stosuje - to taka uwaga na marginesie smile.gif

linki w pliku pokaz_liste.php kierujące do film.php zrób tak: film.php?film_id=$id gdzie $id jest id filmu z bazy danych (id jest unikatowe, zapewne tworząc tabelę z filmami w bazie założyłeśtakie pole unikatowe, zz wartością auto_increment

w pliku film.php zrobisz tak:

1. <?php
  2. $sql="select * from filmy where id=".$_GET["film_id"] ;
  3. ?>

Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.