Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql] Wykonywanie skryptu co 10min ? jak :P
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Snap
Witam.
Nie mam pomysłu jak wykonać taki skrypt, który by sprawdzał przy każdym wejściu na stronę czy minęło już 10min i jeżeli minie to wykonywał by skrypt. Proszę o pomoc.
mike
Jedno słowo: CRON
Resztę szukasz sam i nie pytasz tongue.gif bo temat jet popularny jak codzienny wschód słońca.
abc667
snap, sprawdzasz ostatnio zapisaną datę, jeśli jest róznica pomiędzy obcną a tą pobraną coś robisz inaczej robisz coś innego albo nic, zapisujesz datę
mike
(a co jak przez cały dzień nikt nie wejdzie na stronę?)
~abc667 zapomniałeś dodać, że trzeba zatrudnić Chińczyka żeby klikał cały czas F5 tongue.gif
Przecież coś musi ten skrypt wywołać winksmiley.jpg
abc667
to zależy jak rozumieć jego pierwszy post
Snap
Własnie tongue.gif Nie chce CORN'a bo nie mam zamiaru płacić za wykonywanie 1 skryptu 10zł miesięcznie albo i więcej tongue.gif O odświeżanie storny się nie martwię smile.gif Tylko nie wiem jak to wykonać w php tongue.gif Może ma ktoś podobny skrypt ? Lub taki sam biggrin.gif hehe. No chyba że ma ktoś ochotę się podzielić kontem shell tongue.gif albo pomóc mi z konfiguracją konta na insane.pl tongue.gif NIe mam pomysłu jak to zrobić :F
Sokal
Tak w skrócie:
  1. CREATE TABLE times (
  2. `id` int UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  3. `time` int UNSIGNED NOT NULL,
  4. PRIMARY KEY(`id`)
  5. );
dla MySQL

Skrypy pod to:
Kod
<?php
$db = new mysqli($host, $user, $pass, $database);
$result = $db->query('SELECT * FROM times ORDER BY id DESC LIMIT 0, 1');
$array = $result->fetch_assoc();
if((time() - $array['time']) >= 600)
{
  $db->query("INSERT INTO times VALUES(NULL, '".time()."')");
  header("Location: url.do.skryptu.pl/skrypt.php');
}
?>

I masz, może nie działać, bo pisane na szybko i z głowy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.