Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grupowe zmagania graczy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ChRiStIuS
Gral ktos w The Crims? tak najlatwiej bedzie to wytlumaczyc. Chodzi o mozliwosc grupowego wykonywania dzialan. Uzytkownik potwierdza swoja gotowosc i nastepnie bierze udzial w pewnym dzialniu i nie mam pojecia jak wykonac cos takiego. Liczba ograczniczonych miejsc. Tak jak z rezerwajcą.
kwiateusz
a co to za problem, korzystając z mysql to tworzysz tabele: id_zadania, zadanie, liczba miejsc i drugą tabele id_zadania id_gracza. I w skrypcie sprawdzasz czy liczba graczy nie została osiągnięta, jesli nie to dajesz możliwość zapisu, jeśli komplet to robisz co chcesz...
domis86
hmmm
widze ze planujesz cos duzego ale nie mozesz sobie poradzic z takim niezbyt trudnym problemem.
Radze zaczać od podstaw a nie porywac sie z motyką na slonce snitch.gif
starach
Cytat(domis86 @ 15.06.2007, 12:58:28 ) *
(...)
Nie deprymuj go. Jak się zaczynałem uczyć PHP to się właśnie porwałem z motyką na słońce.
Co prawda zamierzonego celu nie osiągnąłem, ale bardzo dużo się dzięki temu nauczyłem.
ChRiStIuS@ Powodzenia smile.gif
ChRiStIuS
Wlasnie z tym problem. Ciezko jest mi to wszystko ogarnac. Znam podstawy, ale czasem mam problem z ich wykorzystywaniem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.