Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][js] Przekazywanie parametru do js
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Telside
Witam. Jak przekazać do skryptu Javascript parametr $_GET koniecznie w ciągu z nazwą strony. Chodzi o coś takiego:

1. <script language="JavaScript">
  2. config='toolbar=yes,location=yes,directories=no,status=no,menubar=yes,width=800'
  3. config += 'scrollbars=yes,resizable=yes'
  4. pop = window.open ("zamowienie_drukuj.php","pop",config)
  5. </script>

Potrzebuję, żeby strona zamowienie_drukuj.php odpalała w pop-up w takim stylu zamowienie_drukuj.php?id=jakaswartosc. Czy jest to możliwe?

Dzięki za pomoc.
Glarden
Można to zrobić strasznie amatorsko, ale działa:
  1. <?php
  2. $wartosc = $_GET['wartosc'];
  3. pop = window.open ("zamowienie_drukuj.php?zmienna=$wartosc", "pop", config);
  4. ?>
piotrekkr
chyba raczej :
  1. <?php
  2. echo '<script language="JavaScript">
  3. config='toolbar=yes,location=yes,directories=no,status=no,menubar=yes,width=800';
  4. config += 'scrollbars=yes,resizable=yes';
  5. pop = window.open ("zamowienie_drukuj.php?'.$_GET['wartosc'].'","pop",config)
  6. </script>';
  7. ?>
Telside
Tak własnie nie będzie działać. Sęk w tym, że podczas przechodzenia do tego skryptu wartości gubią się. U Ciebie to działa? -> to do Glardena
Glarden
Tak, u mnie działa, robiłem już takie rzeczy nie raz.
Do piotrka: Twój sposób działa, ale mój też. Tylko jest trochę więcej pisania.
Telside
piotrekkr dzięki wielkie, działa guitar.gif Miałem problem z zapisem w ten sposób, ale teraz już jestem o to mądrzejszy smile.gif
piotrekkr
Cytat
Tak właśnie nie będzie działać. Sęk w tym, że podczas przechodzenia do tego skryptu wartości gubią się
Ale jak przechodzisz do skryptu?? Jaki link jest i o który skrypt ci chodzi ten z popup czy ten co go wywołuje??

Aha to fajnie że ci działa pozdrawiam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.