Mam mały problem. Tworzę system CMS i jestem na etapie testowania połączenia na serwerze forall.pl.
Mój instalator tworzy plik który później jest wykorzystywany do łączenia z bazą danych, nadaje mu prawa 777 (na razie). Ogólnie proces instalacji przebiega ok ale przy próbie połączenia (czyli wykonania tego wcześniej utworzonego pliku) dostaje błąd:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /srv/www/htdocs/web1301/html/cms/connect.php on line 5
, co oczywiście odcina mi całkowicie dalszą możliwość testowania bo nic z bazy danych nie wyciągnę

Pomocy...

Aha... treść tego wygenerowanego pliku jest następujące (przykładowo - jest on generowany dynamicznie):
<?PHP if($connect){ $wynik=$wynik."Poprawnie połączono z serwerem baz danych.n<br>"; } else { $wynik=$wynik."Nie połączono z serwerem baz danych.n<br>"; } $wynik=$wynik."Poprawnie połączono z bazą danych.n<br>"; } else { $wynik=$wynik."Nie połączono z bazą danych.n<br>"; } ?>