no wlasnie interesuje mnie zastosowanie klasy wobec np. Produktu w takim sklepie... Przy takim zastosowaniu bowiem, przy kazdym wyswietleniu podstrony z innym produktem, tworzony jest nowy obiekt danego produktu..... Moje krotkie doswiadczenie w php nie pozwala mi okreslic czy to dobrze czy zle... Poza tym jak rozwiazac sprawe koszyka, gdyby kazdy produkt byl obiektem....
na logike biorac, klasa ma bardziej sensowne zastosowanie, kiedy obiekt istnieje 'dluzej', a system czesto odwoluje sie do niego (np klasa Uzytkownik, albo Session Handler, opisywany w jednym z tekstow na Wortalu)
Niemniej widzialem juz systemy sklepow, w ktorym produkt byl klasa... dlatego zadalem pytanie

czy to git, czy zle
Cytat
Jeśli ten sklep masz jeszcze dłużej rozwijać /utrzymywać to: TAK
Jesli radzisz sobie z pisaniem obiektowym i widzisz jego zalety to pisz obiektowo.
1. Obecna konstrukcja, pomimo, ze nie obiektowa, pozwala w bardzo latwy sposob 'utrzymywac' i 'rozwijac' serwis
2. No wlasnie staram sie dostrzec te zalety w KONTEKSCIE SKLEPU on-line. Po prostu nie wiem czy migrowac do klas czy nie... o obiektowym programowaniu wiem to i owo, choc lepiej czuje sie w 'zwyklym' kodowaniu (majac na mysli php)... co nie znaczy oczywiscie, ze porzucam mysli o obiektowym... trzeba sie rozwijac przeciez i poznawac rozne techniki