Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][mysql] Resetowanie ustawień
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lee
Witam, mam problem otóż nie wiem jak ustawić żeby co godzinę (pełną np 12, 13, 14, 15) odpalał się instalator który resetował by wszystkie zmiany do domyślnych. Domyślam się, że coś będzie trzeba z cron jobem pokombinować, ale ja nie wiem co (mam dostęp co cPanelu wiec można krok po kroku). Chciałbym też dowiedzieć się jak zrobić odliczanie czasu do pełnej godziny (wg. czasu serwera) czyli jest komunikat:
"Do resetu ustawień zostało:
31 minuty 45 sekund" i aktualizuje się co sekundę. Może być też format 31:45 (tak jak np. na ogame).
webJ@cob
Czy twój hosting jest na prywatnym czy płatnym serwerze ?
Lee
Mam katalog na serwerze gdzie zamierzam zrobić konto demo mojego skryptu (ludzie będą mogli pobawić się panelem admina), serwer jest dedykowany dla sponsora, a sponsor odstąpił mi kawałek serwera pod stronę winksmiley.jpg
strife
Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło w cPanel'u ponieważ teraz korzystam z innego panelu, w każdym bądź razie z tego co pamiętam to do cron'a podajesz ścieżkę, do skryptu który ma być cyklicznie wykonywany. Przykładowo:
Cytat
php public_html/uruchom.php

Co do drugiego Twojego problemu, Przykładowo jeśli skrypt uruchamia się co godzinę, i teraz uruchomił się o 20:30:30 i mineło 10 minut. To następne uruchomienie nastąpi za 49 minut i 30 sekund. Natomiast moment, uruchomienia skryptu możesz zapisywać w odzielnym pliku w timestamp. O to Ci chodzi ?
Lee
Mam taki oto wygląd cpanelu -> Cron Jobs
kliknij mnie
- w menu Minutes mam wybrać - "60"
- w Hours - "Every hour"
- w Days - "Every day"
- w Months - "Every month"
- w Weekdays - "Every Weekdays"
- w polu Command to run: nam np wpisać /katalog/reset.php ?
a zamiast "gothic" jakiś mój email?
No dobra to to opanowałem, ale jak teraz odliczać czas? Chcę aby na bieżąco się odświeżał jak w OGame, Bitefight, Plemionach lub innej takiej grze tylko, że zawsze będzie odliczać 1h
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.