Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: stawianie serwera SQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
LUCKY969
Witam.
Mam ogromna prosbe o pomoc w zadaniu jakie musze ywkonac a mianowicie : musze postawic serwer sql (baze juz mam , oraz aplikacje po stronie uzytkownika). Nie wiem tylko jak to zrobic?questionmark.gif Komputery na jakich bedzie to chodzic pracuja na Windowsie XP ( siec jest na radiowce). Jak mam to zrobic questionmark.gif? Jak powinien wygladac serwer SQL questionmark.gifquestionmark.gif Wiem ze wazne jest by baza byla stabilna itp wiec jakie wymagania musze spelnic by tak bylo ... Baza nie jest jakas duza a ma dzialc na 6-7 komputerach... BARDZO PROSZE O POMOC BO NIE WIEM JAK SIE MAM ZA TO ZABRAC .
matlas
zainstaluj sobie MySQL

http://dev.mysql.com/downloads/
LUCKY969
Mam pytanko bo czytalem ze mysql posiada licencje ktora trzeba wykupic. Czy sa jakies darmowe serwery bazodanowe questionmark.gif? Czy jestem zmuszony do wykupu licencji (baza ma chodzic w firmie wiec musze miec legalne oprogramowanie sad.gif )
dr_bonzo
MySQL jest tez darmowy, platny jest chyba! gdy rozprowadzasz swoj produkt z mysql zalaczonym (jako programem, nie baza stworzona w mysqlu).

Postgresql jest zupelnie darmowy.
LUCKY969
a MOZNA TO POSTAWIC NA ZWYKLYM XP questionmark.gifquestionmark.gif? BEZ ZADNEGO OPROGRAMOWANIA SERWERA?questionmark.gifquestionmark.gif? Co trzeba jeszcze zrobic i o czym pamietac by uruchomic ta baze.
matlas
nie mozna, musisz zainstalowac serwer mysql.

Tak mozesz zrobic pod Xp, podalem ci link do instalki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.