Lkubisz
18.12.2006, 21:42:24
Witam. Chce przetestowac dzialanie serwera KRASNAL. Mam stale IP ale jak ktos probuje sie dostac na ta strone przez ip: 81.219.180.141 to jest pusta strona a powinna sie wyswietlic strona KRASNALA...
Zmienilem wpis w httpd.conf z 127.0.0.1 na w/w IP... I nie dziala :/ Co to moze byc? Firewall dopuszcza polaczenia...
Fallout
19.12.2006, 08:25:05
a spróboj dodać virtualhost (na samym dole httpd.conf masz przyklady)
Cześć.
Dołączę się do tego tematu, bo nie wiem, gdzie to mogę wrzucić, a temat posty jest podobny.
Mianowicie zajmuję się dodawaniem newsów, artykułów itp poprzez CMSa na stronie, której hostingowcem jest klatka.pl.
Wszystko było ok do wczoraj, a dodam, że od tygodnia nic nie robiłem.
Problem polega na tym, że strona główna wyświetla się poprawnie, ale jak kliknie się na jakikolwiek link to pokazuje się pusta strona.
error_reporting(E_ALL) dodany w index.php nie pokazuje, żadnych błędów a najciekawsze jest to, że takie akcje są tylko na IE a na FF wszystko działa.
Nikt nie ingerował w żadne pliki, bo sprawdzałem przez FTP i wszystkie mają daty utworzenia/modyfikacji z zeszłego roku. Baza danych też jest ok, bo z niej jest również ładowana strona główna.
Jak zadzwoniłem bo pomocy technicznej klatka.pl to powiedzieli, że nic nie mogą zrobić bo z ich strony jest OK, a logi nie pokazują, żadnych błędów.
Już nie wiem, co może być przyczyną. W pomocy technicznej powiedzieli mi, że może trzeba cache przeładować czy oczyścic ale ja nie wiem jak mam to zrobić i czy to w ogóle może być przyczyną.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Aha. Podam Wam dane, które mogą się przydać.
Wersja Apache 1.3.37 (Unix)
Wersja MySQL 4.0.27-standard-log
Wersja php 4.4.4
Wersja PERL 5.8.7
Wersja cPanel 10.9.0-STABLE-96
Witam, kilka kwestii które można w Twoim przypadku poruszyć to napewno:
1. zdefiniuj wersję swojego IE. zczyszczenie keszu w przeglądarce, czyli to o czym mówił hostingodawca to ctrl+f5 podczas otwartej strony na której nic nie widzisz.
1.1. czy IE był updateowany np. ?
1.2. Hostingodawca niech jasno określi czy nie dokonywał w ostatnich dniach kiedy opisany przez Ciebie przypadek wystąpił - jakichkolwiek updateów oprogramowania z których korzysta Wasz serwis Towarzyszu.
Szczerze, widziałem już przypadek na IE 6.0 (na FF było ok), kiedy lista wyników wyszukiwania zwracała wyniki ale tak jakby na całość była nałożona biała maska, przykrywała wszystko i nic nie było widać.
Jeżeli pod FF serwis funkcjonuje w porządku to w takim razie obstawiam:
1. Twoja maszyna z której przeglądasz serwis pod IE - załapała jakiegoś wiruska,
2. Update Twojego IE okazał się bardziej szkodliwy niż przydatny,
3. Kesz w przeglądarce trzyma coś, czego nie powinien trzymać.
Zdróweczka życzę,
Fo
No więc muszę Cię kolego zmartwić, bo nie dzieje się tak tylko na moim kompie, ale również na innych kompach. Ja korzystam z FF, a o problemie dowiedziałem się od Pracodawcy

, bo klienci zaczeli do niego dzwonić, że coś jest nie tak.
Jutro postaram się zadzwonić do hostingowca i mam nadzieje, że tym razem ktoś mnie potraktuje tam normalnie.