edit.php
<? $id=$_GET['id']; include("config.php"); $query=" SELECT * FROM mecze WHERE id='$id'"; $i=0; while ($i < $num) { include('template/edit.tpl'); ++$i; } ?>
edit.tpl
<form action="update.php" method="post"> <input type="text" name="ud_id" value="<? echo $id; ?>"> <table width="800" border="0" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1" class="forumline"> <tr> </tr> <tr> <tr> </tr> <tr> <input type="text" name="ud_data" value="<? echo $data; ?>" class="post"> <input type="text" name="ud_przeciwnik" value="<? echo $przeciwnik; ?>" class="post"> <input type="text" name="ud_mapy" value="<? echo $mapy; ?>" class="post"> <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="100%"> <tr> <input type="text" name="ud_my" value="<? echo $my; ?>" class="post"/> <input type="text" name="ud_oni" value="<? echo $oni; ?>" class="post"> </tr> </table> </tr> </table> <br> <center> </form>
oraz skrypt wykonujący edycje
update.php
<? include("config.php"); $ud_id=$_POST['ud_id']; $ud_data=$_POST['ud_data']; $ud_przeciwnik=$_POST['ud_przeciwnik']; $ud_krajpl=$_POST['ud_krajpl']; $ud_krajue=$_POST['ud_krajue']; $ud_typ=$_POST['ud_typ']; $ud_mapy=$_POST['ud_mapy']; $ud_my=$_POST['ud_my']; $ud_oni=$_POST['ud_oni']; $query="UPDATE mecze SET data='$ud_data', przeciwnik='$ud_przeciwnik', krajpl='$ud_krajpl', krajue='$ud_krajue', typ='$ud_typ', mapy='$ud_mapy', my='$ud_my', oni='$ud_oni'WHERE id='$ud_id'"; ?> <META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0; URL=edit.php">
Kod skryptu jest zaczerpnięty z:
http://wortal.php.pl/phppl/wortal/artykuly...usuwanie_danych
.. i zmieniony dla własnych potrzeb...
Ładując strone /edit.php nic poprostu sie nie dzieje - jest pusta strona.
gdy zmieniam w edit.php
<?php $query=" SELECT * FROM mecze WHERE id='$id'"; ?>
na
<?php $query=" SELECT * FROM mecze"; ?>
...skrypt się ładuje, ale nie da sie zmienić wpisu...
a z usuwaniem, to juz zupelnie nie wiem jak sie zabrac
z góry dziękuje za pomoc (zaznaczam jestem początkującym)

PS. nie wiem czemu, ale jak wrzucam na forum robią się w kodzie slash "\"