Od kilku (doslownie) godzin borykam sie z nastepujacym problem. Mam formularz, w ktorym po wybraniu z listy rozwijalnej nazwy dostawcy inne pola (miejscowosc, ulica, kod, itp) wypelniaja sie automatycznie. Formularz tworzony jest w php, a do automatycznego wypalniania pol uzywam JavaScript. Poszczegolne elementy rozwijanej listy tworzone sa poprzez petle i sciagane z bazy danych:
<form action="wprowadz.php" method="post" name="formularz"> <select name='firmy' onchange=Pokaz_zmienna()> <?php $pobranie = "select * from firmy order by nazwa_dostawcy"; for($i = 0; $i < $liczba_wierszy; $i++) { } ?> </select> . . . <td> <input type="text" name="zmienna"> </td>
Poradzilem sobie z wypelnieniem jednego pola o nazwie "zmienna". Poprzez JS przekazuje wybrana z listy firme do zmiennej "x", ktora nastepnie wypelnia zawartosc INPUTA o nazwie "zmienna".
Kolejny INPUT chcialem wypelnic nazwa miejscowosci, w ktorej znajduje sie dana firma i... tu zaczynaja sie dla mnie schody, bo po prostu nie wiem jak polaczyc JS i php. A musze to zrobic, poniewaz miejscowosc rowniez jest pobierana z bazy na podstawie wybranej z listy firmy. Probowalem tak:
<script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- function Pokaz_zmienna() { var v = document.formularz.firmy.selectedIndex; var x = document.formularz.firmy[v].value; var y = <?php $pobierz = "select miasto from firmy where nazwa_dostawcy = ".x.""; $wynik_pobierz = mysql_query($pobierz) or die (mysql_error()); echo $wynik_pobierz; ?> document.formularz.miejscowosc.value=y; } //--> </SCRIPT>
I niestety nic z tego

Co robie zle? Czy kombinujac z polaczeniem JS i php czegos nie pochrzanilem? Nie wiem... Moze Wam uda sie to rozwiklac, badz tez naprowadzic mnie chociaz na jakis slad/kod, ktory pomoze mi dalej juz isc samemu.
I jeszcze jedna uwaga - tych pol/inputow, ktorych trzeba wypelnic na podstawie wybranej firmy jest jeszcze kilka kod pocztowy, nr tel, itp.
Pozdrawiam
Darth