Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wake on lan
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
woocash
1. Jak odpalić kompa zdalnie jeśli płyta obsługuje standard Wake on lan?questionmark.gif

2. Jak zrobić żeby wyłącznik w konmpie działał tak jak w starych kompach (tak jak przełącznik) Chodzi o to ze gdy komp jest włączony i zabraknie prądu to się wyłącza. A teraz chcę tek zrobić zeby ten guzik był "Wciśnięty" tak jakby cały czas i po przywróceniu prądu żeby komp się odpalił(to sie dzies w biosie ustrawia tylko nie wiem dzie sad.gif
wool
ad.1 posiadasz kartę sieciową z WOL ?
ad.2 w BIOSie chyba się tego nie da zrobić
julia
Cytat
1. Jak odpalić kompa zdalnie jeśli płyta obsługuje standard Wake on lan?questionmark.gif

2. Jak zrobić żeby wyłącznik w konmpie działał tak jak w starych kompach (tak jak przełącznik) Chodzi o to ze gdy komp jest włączony i zabraknie prądu to się wyłącza. A teraz chcę tek zrobić zeby ten guzik był "Wciśnięty" tak jakby cały czas i po przywróceniu prądu żeby komp się odpalił(to sie dzies w biosie ustrawia tylko nie wiem dzie sad.gif

To zależy od BIOS-u w moim jest pozycja "State after power fail" ostawoana na "on" powoduje, że po awarii zasilania komputer wstaje bez zaproszenia ... ( wypatrzyłam to jak ustawiali serwerki w mojej firmie ) .. )

Pozdrawiam
scanner
Cytat
wypatrzyłam to jak ustawiali serwerki w mojej firmie
Wciąż mnie zaskakujesz - pozytywnie rzecz jasna smile.gif
julia
Scannerku, ja po prostu podeszłam do sprawy ambitnie, i na serio mam zamiar zmienić stanowisko w firmie. A jak pewnie pamiętasz mam to obiecane u szefa. Jedyne co mnie martwi to to, że same chęci i pacowitość to nie wszystko, jednak lata praktyki są wciąż argumentem trudnym do pokonania. Stary wyga, choćby leniwy i konserwatywny, mimo wszystko łatwiej się umie znaleźć w większości sytuacji. Ale usilnie nad tym pracuję, by mu dorównać biggrin.gif
scanner
No ja myślę, że z Twoim podejściem do sprawy zmiana stanowiska, to tylko kwestia czasu. Chęci i pacowitość to podstawa sukcesu. A lata praktyki.. Przekonałem się, na właśnej skórze (i na tym forum), że do wymienionych dwu cech wystarczy dodać trzecią: być na bieżąco. Co z tego, ze pierwszy p[rogram napisałem 15 lat temu prawie, skoro wystarczy popatzreć na moje techniki i na te, stosowane obecnie, żeby powiedzięc, ze "stary wyga" może zostac wykopany ze stanowiska w 5 minut przez młodego, który po prostu wie, co ostatnio w świecie słychać.
LeWaR
Cytat
skoro wystarczy popatzreć na moje techniki i na te, stosowane obecnie, żeby powiedzięc, ze "stary wyga" może zostac wykopany ze stanowiska w 5 minut przez młodego, który po prostu wie, co ostatnio w świecie słychać.

Nie, no mam nadzieję że Ci to nie grozi, co??
Ale w 100% podpisuję się pod Twoją wypowiedzią .
scanner
Ja się tak łatwo nie dam - jeszcze mnie atretioskleroza nie łapie, to i naumieć się czegoś nowego mogę. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.