mam skrypt logowania z "zapamietywaniem". Jego najwazniejsza czescia jest ten plik:
<?php function zalogowany ( $sesja=0, $login_php=0, $id=0 ) { <a href=\"".$login_php."/edycja_profil.php?mode=zobacz_profil&id=".$id."\">Profil</a><br> <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?mode=wyloguj\">wyloguj</a><br>"; { echo" <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?mode=usun_ciasteczka\">Usuń ciasteczka</a></span> "; } else { echo" <a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?mode=zapamietaj\">Zapamietaj mnie</a></span> "; } } if( $_SESSION['log'] ) { } elseif ( $_POST['mode'] == 'spr' ) { { } else { if ( $_POST['submit'] ) { $wyszukaj = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE login='$_POST[login]' AND haslo='$_POST[pass]' LIMIT 1"); { $_SESSION['flaga'] = $wynik2['flaga']; $_SESSION['id'] = $wynik2['id']; $_SESSION['haslo'] = $wynik2['haslo']; $_SESSION['ost_log'] = $wynik2['ostatnie_logowanie']; } { $lo=1; } { } #poprawny login i haslo, utworzenie sesji z loginem usera elseif ( $wynik == 1 ) { $_SESSION['log'] = $_POST['login']; /*zmiana daty ostatniego logowania*/ $sql0 = "UPDATE users SET ostatnie_logowanie=\"$data\" WHERE id=$_SESSION[id]"; /**/ { } } { $spr=1; } echo"<span class=\"zw2\"><a href=\"$login_php/logowanie.php?mode=add_user\">Spróbuj ponownie</a><br>nie masz jeszcze konta?? <a href=\"$login_php/logowanie.php?mode=rejestruj\">zarejestruj sie</a></span>"; } if ( $_SESSION['log'] ) { } } } { if( $wynik ==1 ) { $_SESSION['flaga'] = $wynik2['flaga']; $_SESSION['id'] = $wynik2['id']; $_SESSION['haslo'] = $wynik2['haslo']; $_SESSION['ost_log'] = $wynik2['ostatnie_logowanie']; } // $_SESSION['log'] = $_COOKIE['auto']; /*zmiana daty ostatniego logowania*/ $sql0 = "UPDATE users SET ostatnie_logowanie='$data' WHERE id=$_SESSION[id]"; /**/ } else { } } else { echo" <div> <script type=\"text/javascript\" src=\"js/caps.js\"> </script> <form action=\"$_SERVER[PHP_SELF]\" method=\"post\"> <div id=\"warning\" style=\"display: none;\"><span class=\"zw2B\">Masz włączony klawisz Caps lock !</span></div> <span class=\"zw3\">Login:</span> <input type=\"text\" size=\"12\" name=\"login\" /> <span class=\"zw3\">Hasło:</span> <input type=\"password\" size=\"12\" name=\"pass\" onkeypress=\"capsDetect(arguments[0]);\" /> <span class=\"zw3\">Zapamiętaj mnie:</span><input name=\"auto\" type=\"checkbox\" value=\"on\" /> <input type=\"hidden\" name=\"mode\" value=\"spr\" /> <input class=\"kolorowy\" type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Zaloguj\" /> </form> <span class=\"zw3\"><a href=\"".$login_php."/logowanie.php?mode=rejestruj\">zarejestruj sie</a> | </span> <span class=\"zw3\"><a href=\"".$login_php."/logowanie.php?mode=uzyj_wsk\">zapomnialem hasla</a></span> </div> "; } if ( $_GET['mode'] == 'wyloguj' ) { } if ( $_GET['mode'] == 'usun_ciasteczka' ) { } if ( $_GET['mode'] == 'zapamietaj' ) { } ?>
pod ie, wszytsko pieknie hula. Pod ff, skrypt sie wsyypuje, w pewnym momencie.
to jest tak
mam sobie w/w plik includowany do pliku ktory wyswietla top strony. index.php, ma ten top, i np plik forum/forum.php (a wiec o katalog wyzej) tez ma ten sam top.
w ie, obojetnie czy jestem w index.php czy o katalog wyzej czyli forum/forum.php skrypt dziala bez zarzutu.
pod ff, sie wysypuje w momencie, gdy wejde o katalog wyzej ... nieusuwa w tedy ciasteczka. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale cos musi byc.
Szukalem na google o jakis roznicach w ie i ff ziazanych z ciasteczkami i nic ...
macie jakies pomysly czemuz tak sie smutno dzieje ... ?