Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] layout
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
matipohl
Wstępna wersja layout stronki o moim mieście ;-)

Chciałbym zapytać co sądzicie o tym layoucie. To jedna z pierwszych moich "prac" więc rozumiem-wiem, że może być kiepska. Wszystkie dorbne niedociągnięcia (nierówne odległości, puste paski itp. mam zamiar w wersji finalnej usunąc).

Jest sens dalej się z tym bawić? Czy może wyrzucić do kosza i zacząć od nowa? smile.gif

layout
mike
1. Ładna czcionka;
2. Ładne menu u góry;
3. Kolor ścieżki (breadcrumb) jakoś mi nie pasuje, ale jednocześnie nie mam pomysłów na inny kolor;
4. Top. Blee. 70% za duży, strona ma zawierać treści a nie sam top, ludzie o małych rozdzielczościach zobaczą tylko jego.

Na razie nie tak źle, ale mało.
Zaprojektuj wygląd innych działów serwisu oraz wygląd i zacghowanie (hover) innych elemnów strony typu: listy, linki, menu, ...

Początek mało obfity ale nieźle zapowiadający się
matipohl
Z topem to wiem, w fianlnej wersji mialo byc inne zdjecie smile.gif

Zastanawiam sie nad dwiem wersjami menu:

1. Klikam, i zjezdza w dol albo
2. Klikam i rozwija sie pzoioma lista jak na sreenie.

Nie wiem sam które lepsze? Jutro popatrze moze w ciagu kilku dni uda mi sie to do (x)HTML-a przerzucic i porobic CSS-y, tylko niestety ferie sie koncza i zaczyna szkola sad.gif .
Zajec
Przedewszystkim najlepiej takie bez klikania :-) Ja jestem za zwykłym suckerfishem, bez udziwnień. Istotne, żeby działało przy braku/wyłączonej JS.

http://www.htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/
Balas
Zdjecie w topie jest krzywe, a napis na nim niewyrazny (ten cytat). Wszystko jakies takie male, a czcionka bardzo nieczytelna (mnie od niej oczy bola :/)

Narazie nic ciekawego, zbyt malo jak do oceny :]
strife
Witam,

Nie czytałem poprzednich opini ponieważ nie chcę się niczym sugerować, tak więc:

- Ładny top, jednak myślę że główną czcionkę można by zmniejszyć jak i trochę cały top.
- Czytelnie.

Z tego skrawka mogę Tyle napisać ... Ogólnie ładnie się prezentuje jak narazie ...

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.