Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] www.bialka.net
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Natanael
Jak oceniacie stronkę?
Trochę bugów jest w html ale robiłem na szybko poprawie to niedługo.
[Działa pod IE, Operą, "lisem" chyba też]

Czy jest całkiem bezpieczna [php]?
Nie jestem wielkim specem php, ale może jakoś da się obejść zabezpieczenia przez błędy które widać z przeglądarki?

[kliknij tutaj]

pzdr smile.gif mój 1-szey post.
dr_bonzo
Dodaj klikalny link [url]
Cytat
Czy jest całkiem bezpieczna [php]?

To pokaz kod...
Pigula
oj dr_bonzo czepiasz sie przeciez to jego pierwszy post jeszcze nie zna zasad umieszczania stron do oceny. specjalnie dla Ciebie go wyrecze winksmiley.jpg
www.bialka.net
a co do samej strony:
-nie testowalem pod wzgledem bezpieczenstwa, ael wydaje mi sie ze mozesz zdjac link do panela administracji
-wyglad ladnie nie przesadzony sniezne tlo tongue.gif pasuje do gor laugh.gif
-mapka z pogoda powinna byc wieksza bo jest niewyrazna
Speedy
Fajne, tylko ja bym scentrował tą tablekę i przy podstronach o domach zrobił jakiś mały odstęp pomiędzy tą górną belką a tekstem, żeby się nie stykały. W księdze gości można dodać pusty wpis ( filtracji wpisów nie sprawdzałem, żeby Ci ewentualnego bajzlu nie zrobić, więc nie wiem, czy takowa jest winksmiley.jpg ).
revyag
Uwagi:
- top powiedzmy, że ujdzie smile.gif
- content to jeden zlepek, jakiś podział by się przydało wprowadzić
- wycentruj stronę
- prosta strona, dlaczego komplikujesz sobie życie używając tabelek ?
- brak doctype

2/10
Ociu
Cytat(Pigula @ 2005-10-25 21:46:55)
oj dr_bonzo czepiasz sie przeciez to jego pierwszy post jeszcze nie zna zasad umieszczania stron do oceny.

Jakbym miał władze, dostał byś ostrzeżenie.
Od tego jest regulamin, aby go czytać i przestrzegać.
marast78
stronka spoko co się będę czepiał smile.gif ile za nią bierzesz? tak z ciekawości pytam winksmiley.jpg
mike
-----------======-----------
1. @Natanael proszę przedytować posta wstawiając klikalnego linka, oraz jeszcze raz zapoznać sie z Regulaminem i zasadami pisania na tym forum;
2. @Pigula bycie nowym nie zwalnia ze znajomośc zasad tutaj obowiązujących;
3. @Ociu masz rację (może nie co do ostrzeżenia ale masz), ale zwróć uwagę częściej na przycisk Raportuj.
4. @marast78 nie pisz zbędnych postów, tego typu pytania kieruje się prywatnie do użytkownika.

Skupcie się na ocenach.
-----------======-----------

1. Brakuje jakichś obramowań lub koxów, czy czegoś co by ograniczyło elementy na stronie głównej. Spis obiektów i ta mapa jakoś tak dzinie mi się widzę. Powinny być odosobnione bardziej
2. Po kliknięciu w linki u góry stwierdziłem, że strona jest niespójna - każdy link prowadzi gdzieś indziej. Wszystko nie jest ze soboą zintegrowane :/ I niestety klikając na obiekty podtzymuję zdanie strona za każdym razem zmienia się przwie w całości, nie mówiąc o tym że wszystko zawsze ładuje sie w oddzielnym oknie :/
3. http://www.bialka.net/index.php?act=show&mod=ma to jest za to miłą niespodzianką. To znaczy reakcja na błędne URL'e.
4. No i niestety dalsze problemy This page is not Valid (no Doctype found)! i NOT Valid CSS :/

Ale podejrzewam że jest to jedna z pierwszych Twoich stron, wiec chwali sie zapał i chęć.

Pozdrawiam.
Natanael
Cytat(marast78 @ 2005-10-27 14:11:24)
stronka spoko co się będę czepiał smile.gif ile za nią bierzesz? tak z ciekawości pytam winksmiley.jpg

darmocha - strona jest moja smile.gif

a za ogłoszenia to niestety nie moge udzielic ci informacji [U.S.] smile.gif

dzieki za oceny.
z tego co przejrzałem to:
- co do linku do PA to musi byc zeby wlasciciele obiektow sobie zajrzeli, nie ma obaw jesli chodzi o SQL injection bo system w 95 % dziala na plikach
- W3C - ostatnia strona miala ponad setke bledow smile.gif
- co dy wygladu taka jest moja koncepcja i mysle ze jest ok
- mapka z pogoda: chodzi mi tylko o to zeby byleo widac temp i takie duperele a mysle ze widac
- "Po kliknięciu w linki u góry stwierdziłem, że strona jest niespójna - każdy link prowadzi gdzieś indziej. Wszystko nie jest ze soboą zintegrowane" - teraz juz jest smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.