Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przesylanie kilku checkboxow GET'em
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
invx
mam problem, a mianowicie:
generuje liste na podstawie rekordow z bazy. Do kazdego rekordu chce utworzyc checkbox'a o nazwie X i wartosci id rekordu z bazy. Problem sie pojawia jak chce zaznaczone checkbox'y przeslac dalej metoda GET. Poniewaz tworzy sie tablica, GET jej nie obsluzy questionmark.gif. Wpadlem wiec na pomysl aby w javascript zrobic cos takiego zeby przy wysylaniu formularza pobrac wszytskie id zaznaczonych checkbox'ow, zlozyc je w stringa, gdzie nr. id byly by rozdzielone jakims separatorem, przyposac stringa do pola hidden, i wyslac to GET, potem odebrac, rozlozyc na tablice. Nie wiem tylko jak wykonac w js. jakas funkcje, co by pozbierala te id i zlozyla w stringa. Macie jakies pomysly questionmark.gif

wysylanie POST odpada, bo jest problem o odswiezaniu, pozatym robie forum, i jakos niepasuje mi otwierac plik z formularzem poprzez POST. Sesji chcial bym uniknac ze wzledu na ograniczenia servera.

dzieki smile.gif
revyag
Cytat
Problem sie pojawia jak chce zaznaczone checkbox'y przeslac dalej metoda GET. Poniewaz tworzy sie tablica

Checkbox może być interpretowany jak pojedyńcza zmienna POST, więc jak to tworzy Ci się tablica ?
Poza tym przesyłanie getem dużej ilości zmiennych to pomyłka.
mike
A co to za temat :?:
Zamykam aż do otrzymania na PW poprawnego tematu.

----edit----
Otwieram.
~mike_mech
invx
robie liste checkboxow, petla. Kazdy ma nazwe taka sama i tyko roznia ie Value. Wiec jak to inaczej pobrac questionmark.gif? Musi byc GET.
revyag
Dlaczego getem questionmark.gif?
Przecież jak prześlesz to przez $_POST["nazwa_tablicy_checkboxów"], to będzie ok.
invx
bo pisze forum i bede te cjeckboxu przesylac do wywolania formularza, przez ktoty dodaje sie nowy post i POST nie pasuje do tego uzyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.