telepawel
27.08.2005, 04:55:33
Witam,
Stworzyłem system bezplatnych kont www i email.
Odrazu przyznaje sie (bez bicia

), ze grafika nie jest mojego autorstwa natomiast
cale oskryptowanie wraz z treścią jak najbardziej.
Adres:
http://www.rocafella.pl
Zaczol sie ponownie wysyp darmowych kont php by przyciagnac potencjalnych klientow

Co do samej uslgi, regulamin mi sie nie podoba. Jest zaprzeczeniem tego co pisze w reklamach, ale taki juz jest dzisiejszy marketing.
sztosz
27.08.2005, 08:56:43
Strona gówna:
Kod
Jednak to nie wszystko, oprócz tego nie zobaczysz ani jednego niechcianego bannera czy okienka na swojej stronie.
I kilka wzmianek o "najlepszym
bezpłatnym hostingu.
Pkt. 5 Regulaminu:
Kod
Usługodawca zastrzega sobie prawo do umieszczania treści reklamowych na stronach Użytkownika oraz opłat abonamentowych nie przekraczających jednak 5 zl/msc.
Czyli po prostu nie łże strona główna a jedynie jasno precyzuje czego nie będzie, nie mówiąc o tym że np. reklamy w postaci tekstu będą, czy też że wprowadzenie opłat może nastapić?
Nie ładnie

______
PS: Link do regulaminu na samym dole.
PPS: Włączyłem głośniki, za tego sampla to bym zabił

(

)
Marusz
27.08.2005, 09:48:46
1. Grafika dobra, lecz brzydki efekt po najechaniu na button
2. Wkurza ten sampel za kazdym razem odtwarzany po kliknieciu na link
2. Skrypty... Nie wiem co tu oceniac. Wszystko przechodzi przez mod_rewrite, wiec nie ma gdzie sie pobawic. Zas sam serwis wydaje sie juz stac "na serio", wiec nie bede Ci bruzdzil w ksiedze gosci...
3. Sztos ma 100% racji. W sumie mnie by sie nie chcialo czytac, On dal rade, wiec smialo twierdze, ze firma robi ludzi w bambuko. Fakt, mozna sie domyslec tego czy owego, gdyz dajecie cPanel (chyba, ze w wersji warez).
4. Znalazlem jeszcze jeden madry tekst, w FAQ: Czy konta na Rocafella.pl są płatne ? NIE!, nie było, nie ma i nie będzie opłat abonamentowych! Srednio to sie ma do cytatu wylapanego przez sztosa...
5. Szukam tego cholernego regulaminu i nie wiem gdzie jest
6. Wyswietlilem sobie zrodlo html - chociaz nigdy tego nie robie przy ocenach - i widze straszne rzeczy. Dobre pole do popisu dla tych, ktorzy lubia objezdzac za standardy :P
7. Kliknalem sobie na przypomnienie hasla i bez wpisania czegokolwiek wyslalem go... gdzies. Widze, ze od strony skryptow tez by byla niezla zabawa :P
Jest jeszcze jedna rzecz w przypadku tego typu serwisow. Jesli mam komus powierzyc hasla, dane, loginy, etc. to oczekuje, ze serwis ktory bedzie mial przyjemnosc mnie goscic, nie bedzie serwisem anonimowym. Nie dlatego, ze z mila checia nakopalbym adminowi, jesli ten usunalby moje konto... tylko zupelnie inaczej traktuje sie kogos, kogo imie i nazwisko sie zna. Zycie.
kubatron
27.08.2005, 12:24:26
Strona mi się podoba ale nie podoba mi się to że pisze ze to bezpłatne, założmy że początkujący webmaster dostaje ten link jako dobra strone z bezpłatnym hostingiem, ma on zaledwie 15lat, nie przeczytał regulaminu zakłada a potem dowiaduje się że 5zł/m, reklamy itp. :/ troche to tak jakby nazwac wbrew zasadom.Moge to porównać do lekarza który pracuje w szpitalu robi komuś zabieg a potem mówi że musi zapłacic 100zł...
maulus
27.08.2005, 19:22:41
osobiście mie rozbiło to
Cytat
Użytkownik zobowiązuje się do:
umieszczania na koncie tylko stron dotyczących erotyki,
ech.... nc
telepawel
29.08.2005, 01:38:43
Witam,
odnosnie przedmowcy:
jest to czeski blad, oczywiscie chodzi o nieumieszczanie w/w tresci.
Odnosnie calego serwisu. Caly czas nad nim pracuje totez z dnia na dzien bedzie coraz lepiej.
Pozdarawiam
Pawel
Seth
29.08.2005, 08:10:13
Kto zrobil Ci ten design ?
Poza tym co mamy oceniac skoro nie jest on Twoj, a zrodel skryptu nie podajesz ?