Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z INCLUDE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kanji
Witam mam taki problem
  1. //jakis kod
  2. <?include (&#092;"plik.php\");
  3. include(&#092;"plik2.php\"); ?>
  4. //dalsza częsć kodu

A problem polega na tym że jak mam użyte raz include to wyświetla resztę strony, jeśli natamiost dohdzie drugi include to wystakuje mi taki komunikat Something is wrong in your syntax obok '' w linii 1 i dalsza część strony się nie wyświetla :/
nospor
Wygląda na to że w plik2.php masz błędy. Sprawdź sam albo pokaż plik2.php
kanji
Nie mam błędów bo działa elegancko smile.gif
Chociarz czy może to być spowodowane tym że na pocątku plik2.php pobira mi zmienną globalna której jeszcze nie ma?
nospor
nie, by krzyczal co innego a nie że syntax. A skąd wiesz ze plik2.php dziala?
kanji
Bo wcześniej go odpalałem normlanie przez A HERF i wszystko było jak należy a ten include ma służyć jako ramka w tabeli I ma się odpalać dopiero po kliknięciu na linka innego snitch.gif wtedy ma się odpalać, I też się odpala tylko problem jest taki że nie pokazuje mo reszty strony :/ i jak to można rozwiązać smile.gif?
crash
A próbowałeś dać:
  1. <?php
  2. include(&#092;"plik.php\");
  3. include(&#092;"plik2.php\");
  4. ?>

Może przez to <?include parser się pluje?
kanji
Problem pojawia się wtedy kiedy INCLUDUJE pierwszy plik, a pozniej jest wszystko normlanie, a pierwszy plik sie ladnie includuje i wszystko go, problem pojawia sie wtedy kiedy daje do includowania 2 plik

Nie, nie o to:/ Pls help smile.gif

Jeszcze raz się zapytam, czy to nie jest problem, że w pliku 2 pobieram zminną globalną której jeszcze nie ma? Jeśli tak to jak można to rozwiązać?
Speed666
Ten komunikat błędu oznacza przecież błąd w zapytaniu SQL - masz błąd w pliku plik2.php w składni SQL.
Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.