Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu na ostatniej pozycji po przeładowaniu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
falkor
Mam na stronie menu. Po wybraniu z niego jakiejsc pozycji wyswietlane sa na tej samej stronie pobrane z bazy odpowiednie rekordy.Po kliknieciu na link przy ktoryms z nich nastepuje przejscie do nastepnej strony.Nacisniecie na niej 'Zrezygnuj' powoduje powrot ale menu nie jest juz na wybranej ostantio pozycji ale na pierwszej.Jak zrobic aby po ponownym wejsciu na strone z menu widoczny byl ostatnio dokonany wybor?

Serdecznie prosze o pomoc i za wszelkie wskazowki z gory bardzo dziekuje!!!
KOD:
  1. <tr>
  2. <td>Sposób zadysponowania lokatą:</td>
  3. <td><select name="SposobZadysponowaniaLokata" id="SposobZadysponowaniaLokata">
  4. <option selected="selected">Wybierz</option>
  5. <option>-------------------------------------------------------------------------</option>
  6. <option value="1">Kapitał + odsetki utworzą nową lokatę</option>
  7. <option value="2">Odsetki na konto,kapitał utworzy nową lokatę</option>
  8. <option value="3">Kapitał i odsetki przekazane zostaną na konto</option>
  9. </select></td>
  10. </tr>
sadsmiley02.gif
nospor
A używasz generowania tej stronki php?Czy jest to czysty kod html?
revyag
Spróbuj użyć jako akcji powrotu:
Kod
history.back()
falkor
kod jest z php.Poradzilem sobie przesylaniem w ta i spowrotem zmiennej zawierajacej numer wybranej pozycji z menu.Przesylam ja GET (wedlug podpowiedzi nospor winksmiley.jpg ) nie wiem czy istnieje prostsza metoda,jesli tak prosz o podpowiedz, chociaz z tej jestem calkiem zadowolony bo dziala bez zarzutu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.