Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: redirecting
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_lucas131
Niektore strone redirektuja sie do innego adresu, skrypt php nie wykryje tego adresu po redirektowaniu.
W jaki sposob moglbym uzyskac adres strony ktora sie wlasnie zrediktowala?
Podaje link strony ktora poznije sie redirektuje a chce znac adres strony po zmienie...

Czy istnieje taka mozliwosc??
lucas131
Mój skrypt po podaniu jakiejs strony www pobiera obrazki i je wyswietla, sciezke do pliku bierze szukajac jej w kodzie strony. Zdarza sie jednak ze dana strona sie redirektuje i zmienia swoja sciezke, wtedy pliki sie nei zgadzaja i nie otwieraja. Jedynym sposobem jest pobranie nowego adresu, nowej sciezki do plikow, niestety nie mam pojecia jak pobrac nowy adres ursl...

Mam nadzieje ze troche rozjasnilem sytuacje
strife
Myślę, że powinno pomóc.

pathinfo();
dirname();
basename();

Pozdrawiam!
lucas131
Mój skrypt sam tworzy sciezke do obrazka, poaje mu link np www.server/folder/folder2/index.html, skrypt poszukuje w kodzie strony img src, gdy znajdzie zapisuje do tablicy $url wszystkie sciezki np. th/01.jpg, th/02.jpg

Pozniej skrypt laczy zmienna $strona=www.server/folder/folder2/index.html z tablica $url obcinajac index html, np. zapisujac $strona.$url[0] otrzymuje:
www.server/folder/folder2/th/01.jpg
I taki wlasnie link jest sciazka do tego obrazka, moge go sciagnac.

Sprawa sie komplikuje jesli podaje link www.server/folder/folder2/index.html a on sie zmienia np www.server/f2/index.html, wtedy sciezki do obrazkow sie nie zgadzaj gdyz powtalyby typu: www.server/f2/th/01.jpg.

Musze uzyskac adres strony po redirekcie by sciezki sie zgadzaly.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.