Na początek przepraszam jeśli w złym miejscu wstawiam zapytanie nie byłem pewny gdzie, więc jeśli coś nie tak to proszę przenieść w odpowiednie miejsce.
Mam taki problem serwer na którym jest baza danych jest zabezpieczony autoryzacją (nie pytajcie dlaczego i proszę nie piszcie to zmień serwer z bazą danych na inny tylko jeśli możecie to pomóżcie) i nie jestem pewny jak ugryźć ten temat.
Napisałem coś takiego
$conn = mysqli_connect("https://mojlogin:mojehaslo@adresserwera.pl/katalog z baza", "login", "haslo", "bazadanych"); $q = "SELECT*FROM `tabela` LIMIT 0,30"; if($wynik = $conn -> query($q)) { while($row=$wynik->fetch_array()){ } }else{ }
i za każdym razem kiedy próbuje wywołać dane z bazy zwracany jest błąd z zapytania, że taka baza nie występuje
Warning: mysqli_connect(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in C:\xampp\htdocs\conn_serwer.php on line 2
Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in C:\xampp\htdocs\conn_serwer.php on line 2
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function query() on bool in C:\xampp\htdocs\test.php:8 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\test.php on line 8
proszę podpowiedzcie mi co robię źle lub w jaki sposób mogę po przez php zalogować się na serwer bo tak mi się wydaje, że problem jest z autoryzacją.
Czytałem trochę o funkcji header(); ale wszystkie przypadki są opisywane odnośnie serwera na którym pracuję, a nie zewnętrznego do, którego chcę się zalogować.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.