Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Debug PDO query
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
poczatkujaca12
Mam Jsony, które potrafią być długie, ale w bazie danych ustawiłam już na longtext i się ładnie mieściło wszystko (w zasadzie json długości ponad 2K znaków to będzie wyczyn)
mam skrypt wczytujący dane, na wszystkie jsony mi działał, poza jednym... wyskakuje komunikat

1. Connection failed: SQLSTATE[HY000] [1203] User api already has more than 'max_user_connections' active connections

ręcznie nie udaje mi się namierzyć błędu...

stmt->debugDumpParams();
nie daje odpowiedzi (nadal wywala: SQLSTATE...)

Ktoś wie jak się dowiedzieć dlaczego wywala mi błąd i to tylko na tym jednym przypadku?
gino
Pierwsze to wrzuć kod. W osobnym pliku wykonaj tylko zapytanie, które dotyczy tego konkretnego jsona co się nie wczytuje i zobacz czy się wykona.
Czy to lokalna baza, czy już na serwerze docelowym (baza jest współdzielona z innymi użytkownikami)?
Wykonaj:
Kod
SHOW VARIABLES LIKE 'max_user_connections'
i zobacz wynik.
poczatkujaca12
wynik to 60,
aplikacja działa na serwerze współdzielonym (randomowy hosting jeden z tanszych)...
gino
Zrób resztę co pisałem w poprzednim poście.
poczatkujaca12
sprawa się chyba rozwiązała - okazało się, że nie mam już dostępu do podanego jsona...
ale co dziwne ze wyskakuje taki błąd z połączeniem, a nie że nie ma pliku czy coś.... hmmm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.