uczyłam się z kursu php tylko nie rozumiem tego dlatego wole uczyć się na przykładach
Ktoś na innym forum napisał mi $date = $_POST['dzien'] . '-' . $_POST['miesiac'] . '-' . $_POST['rok']
Teraz mi błąd nie wyskakuje, ale jak wybiore z formularza dzień 19, miesiąc 6 i rok 1983 i kliknę w przycisk sprawdź to nie pokazuje mi się Niedziela tylko nic się nie pokazuje.
Gdzie jest błąd?
$date = $_POST['dzien'] . '-' . $_POST['miesiac'] . '-' . $_POST['rok']
$dni_tygodnia = array('Poniedziałek', 'Wtorek', 'Środa', 'Czwartek', 'Piątek', 'Sobota','Niedziela');
echo $dni_tygodnia[$date];
Nadal proszę o pomoc i nalegam. Jak mam to zrobić skoro nie rozumiem jak to się robi?
Zależy mi na tym żeby nauczyć się php. Kurs php który przerobiłam i manual php nier ozumiem. Już 20 lat szukam pracy i nikt nie chce mnie przyjąć bo nie mam doświadczenia, bo nie mam szkoły wyższej, bo jestem niepełnosprawna z chorymi nogami.
Błagam pomóż mi się tego nauczyć.
Błagam pokaż mi gdzie mam błąd teraz.
<?php
$date = $_POST['dzien'] . '-' . $_POST['miesiac'] . '-' . $_POST['rok']
$dzien = $date->format('w')
$dni_tygodnia = array('', 'Poniedziałek', 'Wtorek', 'Środa', 'Czwartek', 'Piątek', 'Sobota','Niedziela'); = array('Poniedziałek', 'Wtorek', 'Środa', 'Czwartek', 'Piątek', 'Sobota','Niedziela'); echo $dni_tygodnia[$dzien];
?>