Mam problem z usunięciem/schowaniem danego bloku div. Gdy użyję funkcji .each to chowa mi wszystkie bloki - prawdopodobnie dlatego, że wykonuję tą funkcję w innym nadrzędnym div - ale muszę ją tam wykonywać. Ogólnie zaczytuję przez php wszystkie .caly_div ale #potwierdź_usun w którym ma się wykonywać funkcja do ukrywania div jest poza .caly_div. Do rzeczy:
$(".confirm").click(function(){ $("#potwierdz_usun") .css({opacity:0.85}) .fadeIn() .html('<div><div><h3>Czy zakończyć?</h3><p><form><button type="button" class="formZakoncz" id="button_login" style="padding: 5px 10px;margin-right:10px;" onClick=\"location.href=\'' + $(this).attr("href") + '\'\">Tak</button> <button type="button" value="Nie" id="button_login" style="padding: 5px 10px;">Nie</button></form></p></div></div>'); $(".formZakoncz").click(function(){ //grab the full url var hash = this.href; //generate the parameter for the php script var data = 'page=' + encodeURIComponent(document.location.hash); $.ajax({ url: "panel/linki/zakonczenie_ajax.php", type: "GET", data: data, cache: false, success: function (html) { $('.caly_div').each(function(){ $(this).hide(); ---------------------- w tym miejscu ma być ta funkcja ------------------ return false; }); } }); }); //--koniec confirm }); $("#potwierdz_usun").click(function(){$(this).fadeOut();});
Proszę o jakieś podpowiedzi bo kombinuję już kilka dni i mi się już pomysły skończyły.
Pozdrawiam i z góry dziękuję