podłączyłam skrypt do mojej bazy i chciałabym aby automatycznie corntab zmieniał statusy przesyłek niestety nie potrafię rozbić zmienna $packageTracking aby otrzymać informację o ostatnim statusie przesyłki. Potrafiłam tylko zrobić cos takiego jak poniżej ale nie zdaje to egzaminu gdyż wyskakują błędy. Niestety nie umiem zastosować w tym przypadku klas. Możecie Panowie mnie jakoś nakierować?
Strona z której wzięłam skrypt: Temat: klasa Poczta Polska API sledzenie przesylki status przesylki
$query = "SELECT ps_order_history.id_order, ps_order_carrier.tracking_number, ps_orders.current_state, max(ps_order_history.date_add) FROM ps_order_carrier INNER JOIN ps_order_history USING ( id_order ) INNER JOIN ps_orders USING ( id_order ) where ps_order_carrier.id_carrier in (221, 222, 178) and ps_orders.current_state in (4, 31, 36, 37, 38) group by ps_order_history.id_order"; exit; } require_once 'PolishPostTracking/Autoloder.php'; try { $PolishPostApi = new \PolishPostTracking\Api; $packageTracking = $PolishPostApi->checkPackage( $rowe[1] ); } catch( \PolishPostTracking\Exception $E ) { } $paczka_doreczona = "P_D"; $paczka_awizowana = "P_A"; $paczka_odebrana = "P_NAD"; $logi = $logi."Pobrano status: <b>Doreczona</b> ... <br>"; $sql = "update ps_orders set current_state='5' where id_order='".$rowe[0]."'"; $logi = $logi."Zapisano status: <b>Doreczona</b> ... <br>"; }