Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Bootstrap 4 na produkcji?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
viking
Takie szybkie pytanie. Czy Bootstrap 4 nadaje się już do użytku produkcyjnego? Może ktoś z was korzysta na codzień i może coś więcej powiedzieć. Wiem że alpha i w ogóle ale nigdy nie wiadomo.
Comandeer
Tzn rzeknę tak: taka z tego alpha jak z Angulara 2.0 była wink.gif Więc użyć się da. Ale czy jest sens? Prawdę mówiąc patrząc na większość zmian (nowe typy nagłówków, zalecanie dołączenia całej biblioteki do… pozycjonowania tooltipów, zerżnięcie utility classes z MDL, zrobienie z normalize.css drugiego sanitize.css…), to mam wrażenie, że chcą jeszcze bardziej zrobić rozwiązanie dla wszystkich – co wiadomo jak się zawsze kończy.
viking
A jak było z Angularem bo nie jestem na bieżąco? Wieczna beta zapewne?
Generalnie na v3 i tak korzystałem zawsze z SASS. Dołączałem tylko niezbędne komponenty. Tu oczywiście będzie to samo. JS buduję przez Babelify i z tego co widzę v4 jest już lepiej napisana. Przy takim podejściu raczej nie powinno być większych problemów. Tylko czy nie ma np. krytycznych błędów w gridzie?
Comandeer
Nie no, Angular już z tydzień jak nie dłużej stabilny biggrin.gif

Co do krytycznych błędów w BS4: prawdę mówiąc nie wiem. Musiałbyś pewnie sprawdzić na żywca wink.gif
gitbejbe
Robię teraz szablon na themeforesta i też grubo zastanawiałem się czy użyć v4. W platformie widać, że są już pozycje tworzone na v4, więc widocznie da się. Mimo to ja zostaje przy v3. Nie przejmujesz się, że np za tydzień wyjdzie coś nowego a Ty będziesz musiał to koniecznie zaimplementować - pół biedy jeśli nie ma problemów z kompatybilnością, druga sprawa v4 wisi już dłuuugo jako alpha a nadal nic nie wiadomo chociażby o przybliżonej dacie ukończenia. Jak wyjdzie, na pewno się przesiądę, ale obecnie dla komercyjnego projektu nie odważyłbym się tej wersji użyć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.