Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Studia informatyka - programowanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
o2w5n778
Cześć!
Mam pytanie do absolwentów studiów zaocznych, na kierunku informatyka. W pierwszym roku studiów, na bazie Waszych doświadczeń, w jakim języku spodziewać się programowania?
Pozdrawiam!
peter13135
C lub pascal, może assembler (ja miałem assembler i pascal, następne roczniki miały C i nie jestem pewny, czy mieli assemblera). Poza tym, na pierwszym roku zwykle programowania jest mało. Zazwyczaj jest sporo matmy czy fizyki lub jakieś "teoretyczne podstawy informatyki".
sazian
na weeia pł jest c/c++
na ahe była java
ziemniak
Na początku wg. programu będzie wprowadzenie do programowania (podstawy programowania) później obiektówka (udawana)
Głównie jest C++ albo JAVA
PASCAL'a nie ma, bardziej można się spodziewać pythona który go zastąpi

P.S. Nie licz że się czegoś nauczyć z programowania na studiach
peter13135
Cytat(ziemniak @ 28.09.2016, 00:47:04 ) *

Przecież to od uczelni zależy.
aniolekx
na Uniwersytecie Lodzkim, 8 lat temu mialem C++ i troche C#
nospor
Cytat
P.S. Nie licz że się czegoś nauczyć z programowania na studiach
No jak ty byles na studiach humanistycznych.... tongue.gif
Comandeer
Cytat

A to nie przypadkiem na maturze?

PS Ja tam byłem na studiach humanistycznych i w ich trakcie więcej nauczyłem się z programowania niż z polskiego wink.gif
Turson
Mogę napisać jak jest w moim przypadku z językami programowania na licencjacie: Python -> C -> C++ -> Java -> C#-> teraz będzie znowu Java i PHP
Nie ma się co nastawiać, że któregokolwiek języka dobrze na studiach się dobrze nauczysz, bo wiadomo że studia nie są od tego.
Fred1485
Za kilka dni ja zaczynam pierwszy rok, jakby ktoś był zainteresowany to tak wygląda plan wink.gif http://pwsztar.edu.pl/wp-content/uploads/2...7_zima_in_1.pdf
Turson
III rok, już żadnej matmy guitar.gif http://i.imgur.com/iKwJxGT.png
eh, z pracą na >1/2 etatu wyjdzie mi z 50h/tygodniowo tego wszystkiego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.