Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Hosting strony internetowej na routerze.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BUKKICIK
Witam,

czy jest możliwość aby hostować stroną internetową na routerze?
kapslokk
Zależy od routera biggrin.gif
Na jakimś zwykłym tanim raczej będzie ciężko. Na czymś na co wgrasz np. tomato - już łatwiej smile.gif
Pyton_000
Słabo, bo co najwyżej możesz tam wrzucić kilka stronek statycznych bo pamięci jest na tyle mało że szkoda zabijać router.
kapslokk
Eee tam, teraz routery maja np 800MHz, 256MB Ram, nawet proste stronki PHP na tym zadziałają.
OFC nie przy duzym ruchu, ale np prosta prywatna aplikacja - spoko smile.gif
Pyton_000
Faaak. przecież masz hosting za 20zł/rok. Gdzie sens, gdzie logika?
kapslokk
biggrin.gif Jak byłem w technikum to było mi szkoda nawet tyle na hosting biggrin.gif
emstawicki
Cytat(Pyton_000 @ 17.08.2016, 15:36:07 ) *
Faaak. przecież masz hosting za 20zł/rok. Gdzie sens, gdzie logika?

Ja mam na przykład prostą aplikację ("stronę internetową na routrze"), która zezwala na włączenie użytkownikowi sieci dostępu do innej sieci VLAN na 30 minut.
Po co dla takiego projektu miałbym wykupywać serwer, albo poszerzyć swoją infrastrukturę o takowy i bawić się teraz w izolację i zabezpieczanie aplikacji?
IProSoft
Cytat(emstawicki @ 17.08.2016, 15:48:48 ) *
Ja mam na przykład prostą aplikację ("stronę internetową na routrze"), która zezwala na włączenie użytkownikowi sieci dostępu do innej sieci VLAN na 30 minut.
Po co dla takiego projektu miałbym wykupywać serwer, albo poszerzyć swoją infrastrukturę o takowy i bawić się teraz w izolację i zabezpieczanie aplikacji?

W takim przypadku może tak ale autorowi raczej chodziło o zwykłą stronę, a może nie jest w dziedzinie ekspertem więc najlepiej jakiś hosting za parę groszy i ma spokój.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.