Mam stronę, na której działa sobie edycja profilu każdego. Teraz jest potrzeba edycja siebie własnego i tutaj gdzieś się pogubiłem
Zalogowany jest użytkownik $user[nick] wedle sesji.
Chciałem zrobić tak:
$_SESSION['nick'] = $login;
$id = $user[nick]
i wtedy wczytanie usera, gdzie id = $id
Chyba że ktoś ma lepszy pomysł? Bo póki co, nic się nie wyświetla ---> bo oczywiście źle znajduje użytkownika.
<?php include( 'include/config/config.php' ); $sql = $pdo->query("SELECT * FROM regiony"); $select_region = $sql->fetchAll(); $sql = $pdo->query("SELECT id FROM uzytkownicy WHERE nick=$user[nick]"); $id = $sql->fetchAll(); if( $id > 0 ) { $sth = $pdo->prepare( 'UPDATE `uzytkownicy` SET `imie`=:imie,`nazwisko`=:nazwisko,`telefon`=:telefon,`adres_do_wysylki`=:adres_d
o_wysylki,`region`=:region,`rozmiar_koszulki`=:rozmiar_koszulki,`nick`=:nick,`ema
il`=:email,`haslo`=:haslo,WHERE id = :id' ); $sth->bindParam( ':id', $id ); }else { $sth = $pdo->prepare( 'INSERT INTO `uzytkownicy`(`imie`,`nazwisko`,`telefon`,`adres_do_wysylki`,region,`rozmiar_koszulki`,`n
ick`,`email`,`haslo`) VALUES ( :imie, :nazwisko, :telefon, :adres_do_wysylki, :region, :rozmiar_koszulki, :nick, :email, :haslo )' ); } $sth->bindParam( ':imie', $_POST['imie'] ); $sth->bindParam( ':nazwisko', $_POST['nazwisko'] ); $sth->bindParam( ':telefon', $_POST['telefon'] ); $sth->bindParam( ':adres_do_wysylki', $_POST['adres_do_wysylki'] ); $sth->bindParam( ':region', $_POST['region'] ); $sth->bindParam( ':rozmiar_koszulki', $_POST['rozmiar_koszulki'] ); $sth->bindParam( ':nick', $_POST['nick'] ); $sth->bindParam( ':email', $_POST['email'] ); $sth->bindParam( ':haslo', $_POST['haslo'] ); $sth->execute(); } if( $id > 0 ) { $sth = $pdo->prepare( 'SELECT id FROM uzytkownicy WHERE nick=$user[nick]' ); $sth->bindParam( ':id', $id); $sth->execute(); $result = $sth->fetch(); } ?> <center> <link rel="stylesheet" href="css/style.css" /> <br/> Wpisz dane nowego użytkownika poniżej: <br/> <br/> <?php if( $idGet > 0) { } ?> Region:<br><select name="region"> <?php foreach ($select_region as $region): ?> <option value="<?=$region['id']?>" <?php echo ($region['id'] == $result['region']) ? 'selected' : ''; ?>><?=$region['nazwa_regionu']?></option> <?php endforeach; ?> </select><br><br> <input type="submit" value="Zapisz" /> </form> </center>