Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JavaScript]width 100% na karcie z display none
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Johnas
Witam, piszę własy silnik forum z czego jestem już znany, ale mam pewien problem. Mam szablon który w pełni kożysta z frameworka bootstrap. Użyłem do systemu menu ustawień accordion z bootstrap'a i mam problem z edytorem p nazwie "SCEditor". W celu rozwiazania problemu ustawiłem inicjacje edytora po 5 sekundach i w momencie kiedy jestem na karcie gdzie powinien być edytor to wszystko wygląda pięknie

ale jeżeli inicjuje go, a karta jest schowana to wygląda to tak:

Próbowałem dodać id do elementu i w jQuery zrobić funkcje onclick, ale kiedy dodam id to się skrypt krzaczy, z class tak samo brak reakcji. Nie wiem, macie może na to jakiś sposób?

Możecie się zalogować:
adres URL: widoczny jest na obrazkach w logo (nie chcę wpisywać ze względu na niechciane pozycjonowanie w google)
Login: test
Hasło: test
Pyton_000
A jak ustawisz w opcji sceditor width: "100%" questionmark.gif
Johnas
Zapomniałem o tej opcji, ale i tak to tylko częściowe lekarstwo, gdyż edytor ustawia się poprawnie, ale jego iframe pozostaje niezmienne...
jaca121212
Tam gdzie masz te iframe(div) jest bez przypisanego id a jakbyś dał tam id do tego i dałbyś na width:100% i zamiast overflow: auto; daj tak overflow-y: auto; isprawdż czy bd działać nieśli dalej bd ten sam problm to od tego momętu prześlij nam tutaj kod htl i css wtedy bd myśleli dalej
Johnas
tylko że te iframe jest generowane przez edytor, tak naprawde to nawet nie wiem gdzie ono się znajduje, ale wiem że elementom przypisanym przez skrypt ciężko przypisać jakąkolwiek wartość w CSS

@Edit
Dodam też że jak dam edytor na full screen i zmniejszę to ustawia on iframe na prawidłową wartość...
jaca121212
tam coś z tym edytorem jest nie tak poniważ tak jakby nie chciał wczytywać do końca styli jak klikniesz w jedna zakładke i pokaże się ten edytor prawidłowo a jak klikniesz w ta drugą zakładkę to już tak jakby zatrzymał się skrypt i nie chciał wczytać tych styli tak sądzę że problemu trzeba szukać w stylach edytora lub w samym skrypcie edytora
trueblue
http://www.sceditor.com/api/sceditor/width/
Johnas
Dodałem kod w taki sposób i dalej brak rezultatów:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(function() {
  2. // Replace all textarea's
  3. // with SCEditor
  4.  
  5.  
  6. $(".sceditor-toolbar").ready(function(){
  7. setTimeout(function() {
  8.  
  9. $("textarea").sceditor({
  10. plugins: "bbcode",
  11. width: "100%",
  12. resizeEnabled: true,
  13. style: "minified/jquery.sceditor.default.min.css"
  14. });
  15. $('textarea').sceditor('instance').width('100%');
  16. }, 5000);
  17. });
  18. });
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

@Edit:
Nawet próbowałem po przez dodanie klasy bootstrapowej (col-md-12) dla textarea

@Edit 2:
instance nie jest zdefiniowane... błąd w konsoli.
trueblue
Cytat(GodOfPeople @ 29.08.2015, 21:37:47 ) *
instance nie jest zdefiniowane... błąd w konsoli.

Bo...nie jest zdefiniowane.

Spróbuj tak: zmierz szerokość elementu .collapse i ustaw taką szerokość edytorowi.
Johnas
Zrobiłem inaczej. Dodałem klasę temu iFrame i po sekundzie robię update width do 100% smile.gif Dzięki za zaangażowanie chłopaki tongue.gif Leci pomógł tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.