Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Trochę dziwny formularz rejestracyjny
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marikaa
Cześć! Mam pewien problem, muszę zrobić formularz rejestracyjny dla organizatora (użytkownik o uprawnieniach organizatora) zawodów w którym to będzie sam dodawał dane wydarzenie i podczas tego dodawania będzie określał klasy (konkurencje) na które później będą mogli zapisać się zawodnicy (użytkownicy o uprawnieniach zawodnika). Aktualnie próbuję to zdziałać na Drupalu, który owszem dostarcza moduł rejestracyjny ale użytkownik może zapisać się na wydarzenie (zawody) same w sobie, a mi potrzebne rozdzielenie tego wydarzenia na konkretne elementy. I dlatego przychodzę do Was - bo nie wiem jak to ugryźć. Czy ktoś miałby jakąś podpowiedź jak to by można było wykonać ? Nie upieram się przy drupalu, ale w serwisie mają być użytkownicy o różnych uprawnieniach, a to drupal mi zapewnia, ja z kolei nie jestem hiper mega zaawansowana jeśli chodzi o php (dotąd tworzyłam strony w html5). Nie oczekuję też gotowego rozwiązania, a jedynie (albo aż!) podpowiedzi w jakim kierunku się z tym problemem udać smile.gif Pozdrawiam
mirobor
Można to oczywiście zdziałać sprawnie w php i mysql, ale moim skromnym zdaniem skoro już teraz szukasz rozwiązania CMS, to uderz na odpowiednie forum. Dla większości CMS'ów (joomla, drupal, wordpress etc) jest sporo gotowych dodatków umożliwiających edycje procesu rejestracji. Są także takie, które pozwalają zbudować spersonalizowane formularze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.