bialko0019
11.06.2015, 21:38:38
Witam. Zrobiłem kiedyś skrypt bash`u, bardzo prosty na komputerze do któregoś nie mam już dostępu. Mam ten skrypt ( kopie ), działał w porządku, logował się do ftp`a, uploadował pliki i tyle. Harmonogram zadań go uruchamiał. Wszystko pięknie dopóki nie zmienili oprogramowania u mnie na serwerze ( boo.pl ). I teraz widzę, że już na ftpie pliki się nie zapisują z kompa, czy jest możliwość jakoś sprawdzić z poziomu zwykłęgo usera ftp`a, jakieś access logi logowania do ftpa i sprawdzić np. dlaczego się te pliki z dysku nie zgrywają? Takie logi dostępowe logowań do ftp`a ? Bo u siebie uruchamiam skrypt i uploaduje się prawidłowo, ale może coś się program przestał uruchamiać, a komputer nie jest blisko i dopiero za kilka miesięcy będę się mógł do niego dostać by sprawdzić.
Pyton_000
11.06.2015, 21:44:26
Być może jakieś ustawienia FTP zmienili. Może podeślij ten skrypt to będzie bardziej coś wiadomo.
I czy normalnie logujesz się jakimś klientem?
bialko0019
12.06.2015, 21:21:49
To jest najprostsze wrzucanie plików na serwer jakie tylko można zrobić, a nie ukrywam bardzo mi zależy.. ;/
Skrypt wklejam tutaj:
Kod
@ftp -i -s:"%~f0"&GOTO:EOF
open hostftp
login
haslo
pwd
binary
cd public_html
cd aa
put pa.php
i u mnie na kompie działa, wgrywa się plik pa.php a na tamtym kompie już nie.. ;-) Oczywiście chmody są ustawione na 777