Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] - Problem z funkcją html()
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
dominick
Witam, Problem polega na tym, że mam tworzone przyciski w pętli i chce aby po kliknięciu zmieniał się tekst przycisku. Poniższy kod działa ale tylko na 1 pozycji gdyż na każdej kolejnej działa tylko raz, zmienia na zwiń ale po ponownym kliknięciu nie zmienia teksty na "czytaj więcej", sprawdzałem aria-expanded zmienia się na true.

przycisk:
  1. <a class="aria-btn" data-toggle="collapse" href="#collapseExample<?php the_ID(); ?>" aria-expanded="false" aria-controls="collapseExample<?php the_ID(); ?>">
  2. Czytaj więcej...<span class="icon-read glyphicon glyphicon-chevron-down"></span>
  3. </a>

Funkcja jQuery:
  1. jQuery('.aria-btn').click(function(){
  2. if (jQuery('.aria-btn').attr('aria-expanded') == 'true') {
  3. jQuery(this).html('Czytaj więcej...<span class="icon-read glyphicon glyphicon-chevron-down">');
  4. }
  5. else{
  6. jQuery(this).html('Zwiń <span class="icon-read glyphicon glyphicon-chevron-up">');
  7. }
  8. });

Proszę o naprowadzeni na błąd, pozdrawiam
nospor
nie: if (jQuery('.aria-btn').attr('aria-expanded')
a: if (jQuery(this).attr('aria-expanded')
dominick
działa, dziękuje ale mógłbyś mi wytłumaczyć co to zmieniło?
nospor
Sprawdzajac warunek miales sie odwolac do konkretnego elementu, tak jak ustawiasz wartosc to ustawiasz dla konkretnego elementu... To jest dokladnie to samo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.