Projektuję własną stonę internetową na której chciałbym umieśćić ankietę dla odwiedzających na temat wygladu mojej strony, oceny strony, uwag krytycznych itd. itd.
Mam nastepujący problem. Formularz mam gotowy tylko o zgrozo nie mam go gdzie wysłać. na poczte nie chce pozatym śa tam jakies problemy i że wysyłanie na adres meilowy słuzy wyłącznie do testowania. W posiadanej przezemnie książki "Macromedia Dreamweaver MX 2004. Oficjalny podręcznik" jest napisane tak
Cytat
"....Możemy zdefiniować ścieżkę lub adres URL wskazujący na lokalizację i nazwę aplikacji serwera (zwykle jest to skrypt CGI lub dynamiczna strona WWW), która przetwarza zawarte w formularzy informacje po kliknięciu przez uzytkownika przycisku Submit (Wyślij). Skrypty CGI znajdują się na serwerze WWW, który przetwarza dane przesłane na ten serwer z formularza..."
1. Czy ktoś mógłby mi jasniej wytłumaczyc o co w tym chodzi.
2. Czy sa jakies darmowe serisy umorzliwiające przesłanie i przetworzenie formularzy?
3. Czy są jakies inne metody przesłania formularza?
4. Jak ktos ma jakies propozycje dotyczace mego problemu prosze o podzielenie sie tym.
Strone chciałbym umieścic na serwerze interi. Mam tam konto i tam umiesze stronę.
Dobra już wiem jak to mniej wiecej działa. Tylko jest następny problem.
code:
Kod
<form action="http://www.home.pl/cgibin/formmail" method="post" name="pytAnkieta" id="pytAnkieta">
<input type=hidden name="recipient" value="adam08@interia.pl,adamandrejuk@gazeta.pl">
<input type=hidden name="subject" value="Ankieta z mojej strony internetowej">
<input type=hidden name="recipient" value="adam08@interia.pl,adamandrejuk@gazeta.pl">
<input type=hidden name="subject" value="Ankieta z mojej strony internetowej">
home.pl to strona testowa nie mam tam kata
Przetestowałem ten skrypt i działa...tylko, że dane wysyłane nie sa przetwarzane przez tą stronę home.pl . Domyslam się że trzeba byc tam zarejestrowanym. Czy ktoś mógłby mi podac adres domeny darmowej domeny która przetwarza formularze?
Czy taka istnieje?
P.S Na te dwa adresy przyszła ankieta ..ale pole które wypelniłem były puste
w ankiecie wpisałem swój inny adres email i wrócił on do mnie z wiadoomością ze przesyłka nie doreczona...zresztą ze strony hompe.pl tez przysłał mi chyba automat że jest jakis błąd
Czy ktos mógłby mi pomóc ..chodzi mi o ta strone gdzie mógłbym wysłać dane z mego formularza, zostały przetworzone i wysłane na mój meil