Witam dopiero zaczynam przygodę z PHP - znam C oraz C++ więc o programowaniu trochę wiem.
Zacząłem czytać książkę PHP i MySQL- Tworzenie stron www... zacząłem od instalacji Apache, PHP i MySQL w systemie Windows <płyta mi nie działa, więc ściągnąłem wszystko z internetu> ... podczas instalacji natknąłem się na wiele problemów - już przy pierwszej instalacji MySQL nie chciał mi zainstalować tego jako usługi... ale uporałem się z tym więc zadowolony wpisałem: " net start mysql" wyskoczył jakiś tam error... nieważne... stąd moje pytnie:
czego potrzebuje (jakich programów) do nauki PHP i przebrnięcia tej książki - wymagane jest mysql? Jest jakiś inny poradnik jak zainstalować te ... nie chce wulgaryzować ale strasznie mnie zirytowała ta cała instalacja (instalować 3 rzeczy i zmieniać co chwile coś w Windowsie, pliki.ini, dll przenosic i takie tam rzeczy w konsoli... jakby nie można było zrobić jednego prostego programu, który robi to wszystko za użytkownika ). Nie wiem jak mam to wyrazić słowami.