Witam.
Zrobiłem ostatnio małą stronkę do zarządzania sprzedażą. Działą to na zasadzie paragonu w sklepie. W formularzu podajemy: kod produktu, nazwę, cenę itp. jest tech pól około 12 szt. Wszystko pięknie działa. Dane się wysyłają i zapasują w bazie.
W bazie danych wygląda to tak:
ID KOD NAZWA CENA itd...
1 1234 lizak 5 itd...
Problem pojawił się kiedy system chciałem rozbudować. Chodzi o to aby można było dodaj kilka produktów do "paragonu", np. lizak, masło, mleko, itd.. pozycji miało by być od 1-10.
Chciał bym aby to wyglądało tak że po załadowaniu strony widzimy tylko 1 formularz tak jak jest to obecnie a nad tym formularzem mamy przycisk "DODAJ" po kliknięciu form1 chowa się i pojawia form2, znowu klikniemy "DODAJ" pojawia się form3 itd.. aż do 10 o ile będzie taka potrzeba. Wszystkie formularze są identyczne.
Druga sprawa to PHP. Jak zrobić to tak aby dane zapisywały się w postaci:
ID KOD NAZWA CENA itd...
1 1234,4321,8523 lizak,masło,mleko 5,2,3 itd...
Próbuje już od 2 dni i nie mam pomysłu jak to wykonać. Nie chciał bym też aby te 10 formularzy było na stałe ponieważ nigdy nie wiadomo ile z nich tak naprawdę będzie potrzebne.
Mam nadzieję że dość dokładnie opisałem mój problem i że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie pomóc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.