Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP][HTML]Inne działanie linku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bart123
  1.  
  2. Powiedzmy, że mam CV bo to najlepszy przykład w tym wypadku. Oczywiście Cv składa się z działów - powiedzmy edukacja, wykształcenie, zainteresowania. Mam to napisane w jednym pliku,a więc wyświetlane na jednej stronie. lub po prostu poszczególne części ładowane z poszczególnych plików.
  3.  
  4. W czym problem?
  5.  
  6. Chciałbym, aby po kliknięciu w odsyłacz WYKSZTAŁCENIE, pasek przewijania przesuwał się do momentu, gdziie zaczyna się ten dział CV.
  7.  
  8. Czy to w ogóle wykonalne?
  9.  
golabow
Może taki przykład Ci pomoże:

skrypt js
rad11
albo tez tak w najprostszy sposob:
http://jsfiddle.net/vvgyotjs/1/
Bart123
red jeżeli ten drugi sposób zadziała, jesteś wielki smile.gif A pewnie zadziała, bo inaczej byś go nie podał więc na prawdę bardzo dziękować wink.gif
Turson
Będzie przewijało ale nie płynnie. Do tego służy http://api.jquery.com/scrolltop/
Bart123
Turson - człowiek uczy się całe zycie. Jeżeli ten sposób ma pomóc to go ogarnę. Dzięki.

Czy ten sam sposób może posłużyć do tego, by po przejechaniu scrolla na koniec strony otwierała się następna strona, kolejna w kolejności w menu?

Nie wiem czy jasno się wyrażam. Na upartego można by było zrobić linka typu - następna strona i poprzednia strona, ale przewijanie byłoby wygodniejsze.
rad11
Spojrz na takie cudo jak parallax jesli chodzi o takie przewijanie smile.gif
Bart123
rad11 chętnie spojrzę tylko jak wpisuję w googlu to mi sporo tych rzeczy wyskakuje nie na temat. Jakiś konkretny przykład mógłbyś mi pokazać? Bo szczerze pierwszy raz o tym słyszę...
Bart123
No wink.gif Na tym forum chociaż siedzą ludzie, którym chce się pomagać. Aż miło. Dzięki wielkie.

No i to jest dokładnie to o co mi chodziło - pytanie tylko jak to rozpisać. żeby działało w ten sposób - ale jeszcze drugiego linka nie widziałem. Moment:)

Łatwe to i przyjemne. Aż się wierzyć nie chce smile.gif
Bart123
ILE TO DAJE MOŻLIWOŚCI!!!! Jestem w szoku.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.