Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JavaScript] Prosty slider nie na jQuery
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bahh
Witam,

napisałem slidera na podstawie animation w CSS by możliwie jak najmniej obciążyć serwer. Jednakże są przeglądarki używane przez użytkowników, które tego nie obsługują (tak, to też przeklęte IE).

Potrzebuję najprostrzego slidera w JS bez żadnych strzałek, kropek, tekstów itp. Ma przełączać zdjęcie z przejściem zwykłym (liniowym - tak jak tutaj przechodzą zdjęcia: http://wowslider.com/jquery-slider-noble-fade-demo.html) co 5 sekund. Ważne by nie był to slider na jQuery, nie chcę by ktoś ściągał tą bibliotekę tylko dla prostego przełączania się 3 zdjęć, bez żadnych dodatków. Ważne, by slider działał na każdej przeglądarce, kod był możliwie prosty.

Miał ktoś styczność z takim sliderem? Na internecie jest mnóstwo sliderów, a większość jeszcze na jQuery.

Myślałem, by po prostu slider dla zdjęcia o id 1,2,3 zmieniał co 5 sekund styl z display:none na display:block, ale nie wiem jak wykonać efekt przejścia (zanikania) bez użycia jQuery. Ktoś wie? Raczej użycie w pętli narastania i zanikania przeźroczystości odpada, bo IE pewnie i tak nie obsługuje przeźroczystości.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.