Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OpenCart - PHP/AjaX -
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Tasilvar
Witam, pracując na opencart zmuszony byłem wdrożyć kilka dodatkowych rozwiązań, mianowicie aby cena za sztukę produktu była zależna od wybranych opcji i w zależności od nakładu były odpowiednie zniżki. W sytuacji kiedy efekt ten mam już wyrzucony w inpucie w catalog\view\theme\my_template\template\product\product.tpl chcę go przesłać dynamicznie do cart.php w /system/library/cart.php - gdyż to właśnie tam dokonuje się pobranie ceny za sztukę z bazy danych i odpowiednie obliczenia związane z naliczaniem podatku etc.

Aby wysłać te wartości posnatowiłem za pomocą ajax i funkcji serialize(); wysłać te dane poprzez następujący kod:

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $('#button-cart').click(function wywolanie_ceny_szt() {
  2. cena_za_sztuke_cart = $('#cena_sztuka').val();
  3.  
  4.  
  5. var cenyna_input = document.getElementById('pr3');
  6. cenyna_input.value = cena_za_sztuke_cart;
  7.  
  8. serial = $("#przesylanie_cen_form").serialize();
  9. alert(serial);
  10.  
  11. $.ajax({
  12. type: 'POST',
  13. url: 'system/library/cart.php',
  14. data: serial,
  15. beforeSend: function() {
  16. $('#tab-description').html("Przesyłanie");
  17. },
  18. dataType: "html",
  19. success: function(data, status) {
  20. $('#tab-description').html("Przesłano: "+data+","+status);
  21. //alert(data+","+status);
  22. },
  23. error: function(xhr, ajaxOptions, thrownError) {
  24. $('#tab-description').html("Błąd podczas wysyłania:"+xhr+", "+ajaxOptions+", "+thrownError);
  25. }
  26. });
  27.  
  28.  
  29.  
  30. });
  31.  
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Po kliknięciu na button następuje przesyłanie i zostaje odpalona funkcja, którą warunkuje success, lecz nie uzyskuję wartości zmiennej data, a jedynie status success.
Prosiłbym o jakieś wskazówki, gdyż jest do dla mnie konieczne, aby ukończyć ten skrypt.
patryczakowy
pokaż zawartość pliku system/library/cart.php sprawdziłeś czy wogle on coś zwraca?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.