staram się zbudować relację między tablicami w MySQL, jednak nie wiem dlaczego, ale nie wychodzi.
Oto co mam:
Tablice (kolumny):
matches (id_matches; id_user; id_category; title; added_data; matches_startd; matches_starth; head_description; main_description),
matches_categories (id_category; matches_name; icon),
links (id_link; id_matches; id_user; id_linkgroup; link_name; hyperlink; added_data; score; votes),
rating (id_rating; id_matches; id_info; like; unlike)
Chciałbym z nich wyświetlić dane zaznaczone pogrubieniem w kolejności od najstarszego (data bliska chwili obecnej) do najnowszego (do końca dnia).
Instrukcja którą wymodziłem wygląda następująco:
$dzisspot_tytul = $meczedzis2['title']; $dzisspot_data = $meczedzis2['matches_startd']; $dzisspot_godzina = $meczedzis2['matches_starth']; $meczedzis3 = mysql_query("SELECT * FROM matches_categories, links, rating WHERE matches.id_category=matches_categories.id_category AND matches.id_matches=rating.id_matches"); $dzisspot_ikona = $meczedzis4['icon']; $dzisspot_like = $meczedzis4['unlike']; $dzisspot_unlike = $meczedzis4['count']; } echo "$dzisspot_unlike<br/> $dzisspot_like<br/> $dzisspot_standard<br/> $dzisspot_premium<br/> $dzisspot_ikona<br/> $dzisspot_godzina<br/> $dzisspot_data<br/> $dzisspot_tytul"; }
I w takiej formie wyświetla mi jedynie title, matches_startd, matches_starth.
Gdy tworzyłem jedno zapytanie na pętli while (pobieranie z wszystkich tabel na raz) powielało mi po kilka razy lub w ogóle nie działało.
Czy może ktoś mi w tym pomóc?
Z góry dziękuję za pomoc.