Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie wyświetla grafiki
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
ivanuss
Witam,

czy może ktoś już się spotkał z takim problemem? Najzwyczajniej w świecie nie wyświetla mi grafiki. Na moim domowym serwerku (ubuntu14.04 apache2 instalowany za pomoca apta) Jak wchodzę w link prowadzący do grafiki to pokazuję mi brak dostępu. Natomiast w katalogu gdzie mam zend framework grafika działa bez zarzutu. Co mam dodać do .htaccessa bo myślę, że tutaj tkwi sekret żeby się nie wkurwiać.

Pozdro
Pyton_000
brak dost. oznacza że nie masz uprawnień.

zastosuj sobie
Kod
chgrp www-data katalow_z_www -R
ivanuss
Niestety nie pomogło.. dalej brak uprawnień chociaż w szarży wklepałem z 7 komend ze stackoverflow które to miały pomóc, teraz mam coś takiego

ivan@przecinak:/var/www/html$ ls -l | grep 'js'
drwxrwsrwx 4 www-data www-data 4096 cze 10 21:46 js_gallery

no ale obrazek jak się nie wyświetlał.. tak się nie wyświetla arrowheadsmiley.png

Jakieś pomysły?

edit:

Zauważyłem takie coś, że w katalogu głównym apache2 tj. /var/ww/html/ jak umieszczę tutaj grafikę to się wyświetla, utworzyłem więc katalog tutaj i nazwałem imgaes no i z tego images też wyświetla więc no nie mam pojęcia czemu katalog js_gallery nie może zawierać grafiki..
Pyton_000
W linuksie uprawnienia schodzą w dół, oznacza to tyle że jeżeli katalog ww. ma uprawnienia do przeglądania, a katalog wyżej nie ma ich to nie zobaczysz nic.

Zmień uprawnienia dla całej strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.